Una X Fira de la Rosa de Roses marcada per l’extrema calor

X Fira de la Rosa
La Festa "Holi Mega Plus de la X Fira de la Rosa

Les altes temperatures d’aquest dies van impedir que més gent emplenés, encara més, els carrers de Roses durant la celebració de la Fira de la Rosa

Roses ha celebrat des del dijous passat, 16 de juny, amb les catifes del Corpus, i fins ahir diumenge, la X Fira de la Rosa, la qual ha estat marcada, un any més, per la bona assistència de públic a tots els actes, “tot i que l’extrema calor, no gaire normal en un mes de juny, ha fet alterar l’afluència de públic, ja que costa més sortir al carrer quan la temperatura és molt alta, com ha estat el cas”, ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Félix Llorens.

Un exemple d’això es va donar durant els tastets gastronòmics, en els que va baixar, respecte a anys anteriors, el nombre de gent per fer una degustació amb una copa de vi de la DO Empordà o un amb un Cervesa de Roses. “Per aquest motiu hem parlat amb els restauradors per fer els tastets en una altra franja horària, on la temperatura sigui més agradable”, ha manifestat Llorens.

Tot i això, la valoració que fa el regidor “és positiva perquè l’estructura de la programació va arrelant, hi ha més gent de Roses que espera i vol saber els diferents actes programats durant el dissabte i el diumenge”.

Pel que fa als actes, la Fira de la Rosa ha tornar a superar-se pel que fa a la distribució d’espais, esdevenint la Riera Ginjolers com a eix vertebrador de l’esdeveniment, i en el que per primer cop l’edifici de la nova SUF ha tingut un paper protagonista, rellevant al Teatre Municipal, en acollir l’exposició floral, inaugurada divendres. “En iniciar-se les obres del nou edifici de la SUF ja vam decidir que al 2017 es faria l’exposició en aquí, però, finalment, a causa dels nombrosos problemes que va tenir la seva construcció no hem pogut fer la mostra floral en aquí fins aquest 2022”, ha desvetllat el regidor de Promoció Econòmica, Félix Llorens. Una exposició floral que “com sempre, com cada any, ha agradat molt. Tothom sortia meravellat de la qualitat de l’exposició realitzada per l’ Associació Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat”, ha assenyalat Llorens.

Durant el cap de setmana s’han celebrat una vintena d’activitats. El dissabte es va iniciar, a les 10 del matí amb la XV Trobada de Puntaires. A la mateixa s’encetaven els tallers infantils a càrrec d’Empordà Mar, i una hora més tard el taller “Roses amb llaminadures” d’Animació Rubies. Amb dos tallers es van desenvolupar durant tres hores al matí i tres més a la tarda.
Les mateixes hores que van actuar els integrants de la Cia. La Patawa amb el seu espectacle itinerant “Els masovers de les flors”.

De 12 a 14 hores, tant dissabte com diumenge, es van celebrar el esmentats Tastets, per dona pas a la tarda als espectacles, un darrera l’altre, de Màgia itinerant “Gelicadabra”, a càrrec de Fèlix Brunet; el de “Circus show”, a càrrec d’Actua Produccions; el Familiar “Fili Busters” amb la Cia. Martelo&Manzani i de Música de sardanes amb la cobla Vila de la Jonquera per acabar a la nit amb l’espectacle musical-humorístic “Tenors”.

Ahir diumenge, el protagonisme el van agafar els Jocs Gegants Infantils, a càrrec de Ludiespai, l’espectacle familiar “Pescaplàstics” d’Empordà Mar, un altre de circ, “Las Sur-Vivantes” a càrrec de la Cia. Perxa, i l’itinerant de música “Xaranga”, a càrrec de Brass the Gitano Band.

La X Fira de la Rosa va cloure, un any més, amb la multitudinària Festa “Holi Mega Plus” que l’empresa Catseis United va celebrar davant el monument del Pescador, que va congregar centenars d’adolescents, acompanyats dels seus pares, per acabar tots empastifats de colors.

La gastronomia també ha tornat a tenir el seu protagonisme durant la Fira de la Rosa

Bars i restaurants de Roses han tornat a implicar-se activament en la Fira de la Rosa i oferiran còctels, menús i tastets. Enguany, el nombre d’establiments adherits ha batut el rècord en les tres campanyes programades, amb 20 restaurants oferint els Menús de la Rosa, 14 establiments participant en la campanya Còctels de Roses i 8 en les degustacions de vins i tastets que es van oferir a la Rambla Ginjolers.