Una zona d’esbarjo, amb bar i espais d’aigua salada s’ha projectat per a l’espai de l’antiga depuradora de marisc de Roses

Projecte per l'antiga depuradora de marisc
Dues imatges virtuals del projecte guanyador presentat per l'arquitecte rosinc, Dani Abad

Si el Govern espanyol ho treu a licitació a finals d’any aquesta zona d’esbarjo podrà ser realitat d’aquí a un parell d’anys

Junts per Roses va celebrar ahir al vestíbul del Teatre Municipal de Roses una assemblea local oberta a la ciutadania. Assemblea que es va portar a terme per explicar els projectes que el partit ha portat a terme dins l’actual equip de Govern (Junts, ERC i GdP) durant els dos primers anys de legislatura, abans de l’imminent canvi d’alcaldia tal i com va quedar reflectit en l’anomenat Pacte de Canyelles, i que es portarà aquest proper dissabte al Teatre Municipal.

Assemblea local de Junts per Roses
L’Assemblea local de Junts per Roses es va portar a terme al Teatre Municipal

Després d’obrir l’acte el coordinador local de Junts per Roses, Lluís Espada, i que Jordi Alcaide presentés als assistents la renovada pàgina web del partit, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, va fer un repàs dels projectes que s’han pogut tirar endavant i d’aquells que, a causa de la pandèmia de la Covid-19 o per altres motius, no han arribat fins a ara a bon port.

Dins la seva intervenció, Mindan va sorprendre als assistents desvetllant el projecte que es portarà a terme a l’espai de l’antiga depuradora de marisc. Un projecte que segons va dir, “és una intervenció senzilla, perquè l’Estat el que vol és recuperar costa, on hi haurà uns espais d’aigua, que no són unes piscines a l’ús, on la gent es pot seure i posar els peus dins l’aigua mentre es gaudeix, per exemple, de la posta de sol”.  

L’alcaldessa va explicar els antecedents d’aquest projecte, indicant que “el Govern espanyol va treure a concurs, l’any 2018, per mirar de trobar una proposta per encabir-la  a l’espai deixat per l’antiga depuradora de marisc”. Proposta que “havia de respectar l’estat original de la zona i que servís a la vegada per millorar l’entorn”. I d’entre els projectes presentats, va desvetllar Mindan, “va guanyar el que va presentar l’arquitecte rosinc Dani Abad. Llavors, l’Ajuntament va sol·licitar poder col·laborar en el projecte proposant un edifici de serveis, i en donar el vistiplau el Govern espanyol, s’ha encabit en el projecte”.  (Imatge de dalt).

A l’edifici de serveis, que s’integrarà en el paisatge i on hi serà el motor que mourà l’aigua del mar, es preveu encabir també un bar que “l’Estat decidirà si fa una concessió o un concurs públic”, un magatzem, i un espai per a serveis higiènics amb una previsió estimada d’entre 151 i 300 persones d’aforament autoritzat, corresponent d’un mínim de 2 lavabos i 6 cabines, més 1 d’adaptat doble.

El projecte, segons va indicar l’alcaldessa, “es va publicar el passat 15 de juny al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) per si es vol presentar al·legacions, i esperem que surti a licitació, juntament amb el camí de Ronda de Canyelles a l’Almadrava, a finals d’any, i si és així, d’aquí dos anys tindríem tots dos projectes executats”, va concloure Mindan.

En acabada l’exposició de Montse Mindan, que avui dimecre celebrarà el seu últim ple com alcaldessa, es va obrir un torn de precs i preguntes entre els assistents a l’Assemblea Local de Junts.