Suquet de peix de Rose

Unanimitat: el millor de les Barraques de la Festa Major de Roses ha estat el servei de seguretat

En canvi, el cartell de concerts no ha emplenat les Barraques durant tots els dies, el servei de WC ha estat pèssim i la gestió dels gots reutilitzables continua sense solució

La seguretat envers les persones és una premissa que es dona per feta i entesa en la celebració de qualsevol esdeveniment que s’organitzi. I si els representants de les colles de Carnaval, que gestionen les Barraques al recinte de l’antic càmping Bahia durant la Festa Major, consideren que l’aspecte més positiu ha estat el servei de seguretat, és que alguna cosa no funciona. Clar, s’ha de dir que van destacar la seguretat com a “molt bona” donat els robatoris que es van donar l’any passat.

Per contra, la part que més importa als propis barraquers és el cartell de concerts, ja que l’afluència de públic depèn dels artistes que venen a actuar, i en aquest sentit els barraquers consideren que “els dies bons han estat el dissabte dia 12 -actuaven els DJ’s de la Gira 105- diumenge amb l’Orquestra Maribel, tot i que si s’hagués programat en vespra de festiu hagués molt més gent, i el dilluns 14 amb els Buhos”.
Tot i això, el representant d’una de les Barraques va, fins i tot, assegurar que “el millor dia d’enguany ha estat com el pitjor dels anys bons de Barraques”.

A l’última reunió del Consell de Carnaval, que es va celebrar precisament per parlar de la logística de l’organització de les Barraques i on es va desvetllar el cartell de concerts, la regidora de Cultura, Sílvia Ripoll, va afirmar que, a més de convocar reunions del Consell amb més assiduïtat, es donaria veu als propis representants de les colles per a que puguin opinar en quant al cartell de les Barraques de l’any vinent. “A veure si és veritat”, van dir els barraquers.

Gestió dels gots reutilitzables

Pel que fa a la gestió dels gots que es dispensen als assistents a les Barraques, que des de fa uns any són reutilitzables, per la qual cosa es paga 1 euro reemborsable, la majoria dels representants de les Barraques van considerar que “era un caos, venien nens que buidaven els gots que es trobaven per a que els donéssim un euro per cadascú”, va dir un. “Un altre problema és que has de tenir suficient canvi per pagar els que tornen”, va dir un altre.
I les solucions que van proposar va ser que “és pot fer com es va dur a terme un any, posant un mòdul on la gent pugui adquirir i retornar els gots”. O també, “que els gots que agafi la gent que se’ls quedi de record, ja que estan personalitzats”.

En canvi, hi va haver un representant d’una de les Barraques que per ell aquest tema no era cap problema en assenyalar que “si et dispensen 1.000 gots, en acabar les Barraques tu has de tornar mil gots. Si tornes 900, pagues 100€, si tornes 1.200, cobres 200 euros”.

Pocs serveis de WC

Un altre tema que no treu l’aprovat per part dels representants de les colles de Carnaval que enguany han disposat d’una Barraca, però tampoc dels propis assistents al recinte de l’antic càmping Bahia, ha esta el servei de WC, en considerar els primers que “hi hauria d’haver un mòdul per homes i dones al costat de les Barraques per no haver de creuar tot el riu de gent per arribar fins on s’ubiquen cada any”. I pel que fa als assistents, també es van queixar “perquè hi ha pocs WC per tota la gentada que ve. S’haurien de posar més també a l’entrada del recinte, i sobretot posar el doble de mòdusl per a dones que per a homes”.

Enguany, com cada any, hi havia dos WC per a dones i dos per homes.