Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Unes 1.200 persones es van vacunar de la Covid-19 aquest passat dissabte al Mercat de Roses

Vacunació de la Covid-19 a Roses
Vacunació de la Covid-19 al Mercat de Roses / Foto: Arxiu

Aprofitant que s’havia d’administrar al segona dosi del que es van vacunar amb la primera el passat 12 de juny, l’ABS de Roses va decidir administrar també primeres dosis sense necessitat de demanar cita prèvia

La direcció de l’ABS de Roses es va proposar augmentar el ritme de vacunació de la Covid-19 entre la població que comprèn aquesta Àrea Bàsica de Salut, és a dir, entre la ciutadania de la mateixa Vila rosinca, Castelló d’Empúries, Empuriabrava, Pau, Palau-saverdera i Cadaqués.
Per aquest motiu es va fer una crida, a mitjans de setmana,  als residents de totes aquestes 5 poblacions per a que truquessin al CAP de Roses per sol·licitar hora de vacunació. Crida (en la que va col·laborar ViladeRoses) que va tenir el seu efecte, ja que “només a la centraleta del Centre d’Assistència Primària de Roses, es van rebre unes 1.200 trucades, gairebé totes per demanar hora per vacunar-se, a més de les que es van atendre en els dos mòbils”, ha desvetllat el director de l’ABS de Roses, Ricard Bonet.
I aquest passat dissabte, 3 de juliol, era el dia programat per administrar la segona dosi dels que es va vacunar amb la primera el passat 12 de juny. I amb l’objectiu que d’accelerar el ritme de vacunació es va fer una segona crida per a que la gent anés al Mercat de Roses sense cita prèvia per administrar-li la primera dosi.

“Estem bastant contents, teníem programades unes 800 segones dosis de la gent que es vacunar el 12 de juny amb la primera, però hem aprofitat per administrar primeres dosis, i han vingut unes 400 persones, així que en total hem pogut vacunar unes 1.200 persones amb la vacuna Pfizer” ha afirmat el director de l’ABS de Roses, Ricard Bonet.

3.500 dosis de la vacuna de la Covid-19 en dues setmanes

El doctor Bonet, que dissabte va estar ell mateix administrar vacunes a les persones que es van apropar al Mercat, ha desvetllat que de cares a aquesta setmana “tenim l’agenda bastant plena amb gent de 16 anys cap amunt” I com aquest proper dissabte, 10 de juliol, està prevista una altra vacunació massiva de segona dosi, el director de l’ABS de Roses preveu que “entre la setmana passada i aquest dissabte 10 de juliol, calculem que podrem arribar a les 3.500 persones vacunades”.
Tot i això dependrà però, del nombre de dosis arribin a l’ABS de Roses durant aquesta setmana.

A banda de la vacunació d’aquest dissabte vinent al Mercat de Roses amb la vacuna Pfizer, l’ABS de Roses té previst vacunar abans amb la segona dosi aquelles persones que se’ls hi va administrar fa tres setmanes la primera dosi de la vacuna d’AstraZeneca.