Unes 2.000 persones assisteixen al Correbous de Roses tot i les protestes dels animalistes

Moció contra l'empaitada d'ànecs i el correbous
Aquest animal. i molts d'altres, ja no es veurà a Roses a partir d'ara

El Correbous atrau cada any milers d’aficionats a la festa taurina

Correbous de la Festa Major de Roses
Els Correbous de Roses continua generant polèmica

Entre el matí i la tarda es van aplegar, segons l’organització, unes 2.000 persones al recinte firal de l’antic càmping Bahía per assistir al Correbous de la Festa Major de Roses. Dos milers d’assistents que no deixen de confirmar, tot i les protestes dels defensors dels drets dels animals, que és un acte que atrau molta gent.

El Correbous es va celebrar al matí durant dues hores i a la tarda durant el mateix període de temps. I va ser a les 16 hores quan una trentena d’animalistes es van manifestar, a uns trentena de metres de la plaça de bous, en protesta d’aquest acte tant popular com polèmic, almenys durant els darrers anys.

Amb crits de “La tortura no és cultura”, “Basta ja de maltracta animal” o “Correbous abolició”, els manifestants van mostra la seva contrarietat per la celebració d’aquest acte festiu amb animals escoltat pels Mossos d’Esquadra.

Mercè Homs, presidenta de l’Associació animalista de Roses, va afirmar que “l’Ajuntament hauria de suprimir el Correbous aquí a Roses, i els que vulguin celebrar festes amb bous que se’n vagin a Beas de Segura”. Preguntada per la consulta vinculant (es farà el que decideixi el poble) als vilatans sobre si volen que es continuiï fent actes amb animals, Homs va dir “que si no la van fer per saber si volíem que això és fessi.

Javi Ruiz, membre de la Penya Taurina Vila de Roses va assenyalar que “jo sóc antitaurí, a mi no m’agraden els toros que acaben morint a la plaça, i sóc democràtic, si nosaltres tenim permís per fer el Correbous el fem, i si ells tenen permís per manifestar-se que es manifestin”. I respecta a la consulta Ruiz va manifestar “que estaria bé fer-la, i si surt que no, s’ha acabat, ho deixarem de fer, però si surt que si, que aquesta gent ho respecti i no vingui més”.

Uns quinze bous es van portar per celebrar el Correbous, per la qual cosa “no estan més de deu minuts a plaça sota la supervisió d’un veterinari”, va destacar el membre de la Penya Taurina Vila de Roses.