Unes 3.000 persones es donen cita a la Ciutadella de Roses al concert inaugural de Sons del Món

Festival Sons del Món
Els Catarres a la Ciutadella de Roses

Els Catarres, talonejats pel grup Animal, inauguren el Festival Sons del Món 2018 a Roses

Sons del Món
Els Catarres a la Ciutadella de Roses

Unes 3.000 persones no es van voler perdre ahir a la nit inaugural del Festival Sons del Món al recinte emmurallat de la Ciutadella de Roses.

Una nit protagonitzada primer pel grup Animal, que van fer de teloners, i després per Els Catarres, els qual van presentar a Roses i, per extensió, a tot l’Empordà, el seu nou disc, ‘Tots els meus principis’, un treball que ja és un dels més venuts en llengua catalana, composat per 12 temes més elèctrics, festius i vitalistes que en treballs anteriors.

Els Catarres, format per Eric Vergés Jan Riera i Roser Cruells, va néixer com a grup a finals del 2010, i de tocar a bars i a la Fira d’Aiguafreda, d’on són originaris Vergés i Riera, ha passat a ser un dels grups més importants de pop-folk del país amb un públic molt intergeneracional, com va quedar palès ahir a la Ciutadella, on es va poder veure famílies senceres amb pares i mares gaudint de l’espectacle, acompanyant als seus fills i filles.

I tots, joves i no tant joves van gaudir de la proposta musical de Els Catarres que, sens dubte, van tenir un bon preàmbul, i va ser un bon presagi que la nit a la Ciutadella s’emplenaria de bona música amb l’actuació dels Animal.

Una banda composada per 7 músics que van interpretar els temes del seu nou disc, ‘La melodia del foc’, un treballs ple sonoritats provinents del soul, del reggae i del folk esdevenint un disc ple de mestissatge, i que pel es va poder veure i sentir ahir al recinte emmurallat de Roses, Animal està trucant a la porta per entrar a l’Olimp del panorama musical català.