Unes 900 persones seran vacunades avui, 12 de juny, a Roses amb la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19

Vacunació massiva de la Covid-19 a Roses
Cues de persones al Mercat Municipal de Roses per vacunar-se contra la Covid-19

Llargues cues a primera del matí per vacunar-se de la Covid-19 a l’espai habilitat del Mercat Municipal de Roses

Roses, a l’igual que les poblacions gironines de la Bisbal d’Empordà, Palafrugell, Torroella de Montgrí, Lloret de Mar, L’Escala i Tossa de Mar, està portant a terme avui, 12 de juny, una vacunació massiva de la Covid-19.

Una vacunació dirigida a les persones de 45 anys cap a munt amb l’objectiu d’accelerar el ritme d’immunització, ja que a partir del 60% dels vacunats en cada franja d’edat el percentatge no augmenta i per això d’administració ha decidit actuar organitzant vacunació massives sense necessitat de cita prèvia.

I els ciutadans adscrits a l’ABS de Roses, que comprèn també les poblacions de Castelló d’Empúries, Cadaqués, Palau-saverdera i Pau ha respòs a la crida personant-se al Mercat Municipal de Roses, on hi ha habilitat un espai de vacunació de la Covid-19, que en el cas  de Roses és la vacuna Pfizer.

Cues provocades en no respectar l’hora de la cita prèvia de vacunació

“Estem molt contents perquè quan hem arribat a les 8 del matí a preparar tot el material abans d’obrir ja hi havia una cua important de persones per vacunar-se”, ha afirmat el director de l’ABS de Roses, Ricard Bonet. I és que a primera hora del matí hi havia una llarga cua de ciutadans al Mercat Cobert, que “ha superat les nostres expectatives, ja que teníem unes 300 persones que havien demanat cita repartides entre les 9 del matí i les 6 de la tarda, i gent que tenia cita a última hora s’ha plantat aquí a les 8 del matí”, ha explicat Bonet, la qual cosa ha generat una mica de caos que s’ha resolt dividint les persones en dues cues, les que tenien cita prèvia i les que no. En el cas de les primeres l’administració de la dosi ha anat més ràpid, ja que no s’havien de registrar.

La previsió inicial del nombre de persones a vacunar al Mercat Municipal de Roses “estava planificat en unes 600 persones, però si seguim el ritme de la primera hora, crec podem arribar a la xifra d’entre 800 i 900”, ha afirmat el director del CAP de Roses.

El regidor de Sanitat de Roses, Marc Danés, també s’ha mostrat molt satisfet per la resposta de la gent en anar a vacunar-se, ja que “havíem detectat que un sector de la població no havia donat el pas i amb aquesta acció hem pogut comprovar que el fet de poder venir a l’hora que es vulgui sense demanar cita prèvia funciona, i està superant les nostres expectatives”. Una resposta per part de la ciutadania que, ha remarcat Danés, “ens fa estar molt contents perquè som un municipi turístic i d’aquí a poc començarà la temporada forta d’estiu i la finalitat és què tothom estigui vacunat per poder fer una vida totalment normal”.

Totes les persones que han passat i passaren avui pel Mercat Municipal de Roses tenen una cita al mateix lloc d’aquí a 21 dies, el 3 de juliol, per rebre la segona dosi de la vacuna de la Covid-19.