Mes de paraules

Unes Barraques de la Festa Major de Roses sense Rumba Tramuntana no són Barraques

Barraques de la Festa Major de Roses
Rumba Tramuntana a les Barraques de la Festa Major de Roses 2014

El grup rosinc va oferir per cinquena vegada consecutiva una nit memorable música a les Barraques de la Festa Major de Roses

Barraques de la Festa Major de Roses
Rumba Tramuntana a les Barraques de la Festa Major de Roses 2014

Cinc anys porta Rumba Tramuntana dalt de l’escenari, un lustre que celebraran aquest mes de setembre. I cinc anys de manera consecutiva porta Rumba Tramuntana actuant a les Barraques de Roses. I no és que Cristóbal Camacho (guitarra i veu) Rufo Iranzo (bateria i percussió) Pep Cabezos (baix i veu) i Àngel Hernández siguin uns ‘cansinos’, no és perquè el poble de Roses els demana la seva presència i així ha estat durant cinc anys, “estem molt agraïts al públic de Roses en general, i a les colles de Carnaval en particular, el que ens hagin tornat a cridar per tornar a tocar a Barraques”, va afirmar Hernández, “perquè tocar a casa sempre et dóna una motivació, un nervi especial”, va afegir Camacho tocant-se el cor.
Sí, a casa, perquè Rumba Tramuntana són de casa, de Roses. Bé, en Cristóbal va néixer a Cadis i en Rufo a Barcelona, però són rosincs, “així ens en sentim”.

I ahir van pujar els quatre músics de la formació rosinca a l’escenari per oferir el seu repertori de versions que van “des del la rumba més pura que s’acompanya amb les palmes, al rock&roll i fins i tot música lleugera”, va explicar Iranzo, per subratllar Cristobal, “però fem versions a la nostra manera, no tenim l’objectiu d’imitar l’original”. Així, Joaquin Sabina, El Último de la Fila, Peret, els Bongo Botrako, Gipsy Kings o Estopa van ser-hi ahir a les Barraques de Roses de la mà de Rumba Tramuntana.

I la gent que va assistir a les Barraques s’ho va passar d’allò més bé, igual que va passar l’any passat, ballant als compassos de la música interpretada pel grup rosinc. Tant que passaven de les dues hores de concert i encara l’auditori els reclamava més cançons, “és que quan interactues amb el públic i aquest et respon no pararies mai”, va assenyalar el més callat de tots quatre, Pep Cabezos.
Però s’havia de parar “que demà hem de pujar bombones de butà, tú”, els va dir Cristóbal en to de broma a la gent que els demanava que no marxessin.

I si ahir a Barraques Rumba Tramuntana van ser profetes a la seva terra , avui els grups rosincs Amix i Strombers també esperen ser-ho, ja que són els encarregats de pujar dalt de l’escenari per oferir els seus respectius concerts a partir de les 23 hores.
[fsg_gallery id=”143″]