Cinema a la Fresca

Unes majorettes, que són les Cracks de l’Empordà, dirigiran la coreografia de les desfilades del Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2015
Sembla impossible, però aquests homes curtits seran unes majorettes joves i tendres durant el Carnaval de Roses

Els membres de la colla Els Craks de l’Empordà desfialaran al Carnaval de Roses com noies joves i amb minifalda, de majorettes

Carnaval de Roses 2015
Sembla impossible, però aquests homes adults i forts seran unes majorettes joves i tendres durant el Carnaval de Roses

L’any passat Els Craks de l’Empordà, colla de carnaval en el que seus membres provenen de Figueres, així com també de Palau-saverdera i, com no, de Roses, anaven tapats fins als ulls, literalment, ja que anaven de mosqueteres, “no de mosqueters, de mosqueteres”, va remarcar Fran Medinilla, un dels cap de colla.
I enguany aniran lleugeres de roba, al menys la falda no serà precisament llarga, ja que van de “majorettes, ho vam decidir a la sobretaula d’un sopar que vam fer a l’estiu”, va explicar en Fran. I per això la seva carrossa l’han decorat “amb detalls de música, de tambors, de trompetes i elements decoratius d’una orquestra”.

Els Craks de l’Empordà no van posar Barraca per la Festa Major de Roses, “però aquest any sí, perquè al ser el primer any ens toca”, va dir molt segur Medinilla, tot i que serà el sorteig, si hi ha molta demanda, qui decideixi finalment si podran o no, diposar d’una barraca.
Però bé, al que anàvem, no van tenir barraca, així que “tenim un pressupost al voltant de 10.000 euros per passar tots els dies de carnaval”. Un pressupost que surt de la quota “de 105 euros que paguen els més joves i 155 els grans, la mateixa quantitat que l’any passat”.
Els mateixos diners que al 2014 tot i que un xic menys de gent, i amb els quals els 75 membres de la colla Els Craks de l’Empordà que es disfressaran enguany de Majorettes els entra “el menjar, la barra lliure i la disfressa amb la modista. L’arrossada no, perquè com som de Figueres dilluns hem d’anar a treballar”, va especificar Fran Medinilla, remarcant que “hi ha gent a la colla que són de Roses, però la majoria som de Figueres, i d’altres de Palau-saverdera”.

Tant és d’on siguin, ja que enguany fa 15 anys que són benvinguts a Roses per gaudir i participar de la festa de Carnestoltes de la Vila.

Medinilla és partidari de fer un únic sorteig per decidir l’ordre de desfilada, però la sort no els acompanyat enguany “no, ens ha tocat el 58, molt endarrere, i nosaltres ens hagués agradat sortir entre el 15 i el 30, com a tothom”.

És un llàstima, sobretot pel públic, que haurà de tenir paciència si vol veure no com aquestes majorettes dirigeixen la coreografia de les desfilades del Carnaval de Roses, que no ho podran fer al sortir gairebé al darrere de tot, sinó per contemplar les cuixes d’aquestes majorettes joves, tendres i maques.