Mes de paraules

La Universitat Autònoma de Barcelona, UAB, s’interessa per la gent de Roses i Girona amb arrels valencianes

La UAB vol saber dels valencians que són a les comarques gironines per a una investigació sobre les migracions valencianes a Catalunya amb el nom “Veus Valencianes”

Veus ValencianesUn grup de recerca del Centre d’Estudis Demogràfics (CED) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha iniciat el projecte de ciència ciutadana “Veus Valencianes” per tal d’investigar les migracions valencianes a Catalunya des del final del segle XIX fins a l’actualitat, a través dels seus protagonistes, valencians, i els seus descendents, catalans. Dels 3.720 valencians que viuen a les comarques gironines destaquen poblacions com Girona, Figueres, Roses, Palamós, Sant Feliu de Guíxols.

El grup de recerca ha llançat a internet dues enquestes, una dirigida a valencians que viuen a Catalunya, i una altra a catalans amb avantpassats valencians que van migrar a Catalunya, independentment de l’edat o el temps de residència a Catalunya.
Les enquestes són anònimes i molt breus i no requereixen més de 5 minuts per complimentar-les.

En relació a Roses cal destacar que de descendents del Campello només hi ha dues enquestes fetes tot i la seixantena de famílies de campellanos que van venir a viure a Roses a la dècada de 1920.

Per obtenir més informació del projecte visiteu la web del Grup d’Estudis Demogràfics i de les Migracions, el compte de Facebook, i/o a Twitter.