Uns 250 rosincs viatgen cap a Barcelona en bus per la llibertat d’un país i els presos polítics

Manifestació de la Diada de l'Onze de Setembre

Roses hi serà present a Barcelona a la manifestació de la Diada de l'Onze de Setembre

A les 17:14 hores es produirà una gran onada sonora a Barcelona per reclamar també que es compleixi el mandat de l’1 d’Octubre

Manifestació de la Diada de l'Onze de Setembre
Roses hi serà present aquesta tarda a Barcelona a la manifestació de la Diada de l’Onze de Setembre

Banquers, comerciants, estudiants, aturats i ni-nis rosincs, fins a un total de gairebé 250, s’han desplaçat en quatre autobusos fins a Barcelona per participar en la manifestació de la Diada de l’Onze de Setembre que enguany omplirà la Diagonal des de la plaça de les Glòries fins a Palau Reial, una distància que suposa una mica més de 6 quilòmetres de distància. “Avui hem de ser a Barcelona per reivindicar que volem aconseguir la llibertat pel nostre país, perquè hem de fer complir el mandat de l’1 d’Octubre expressat a les urnes i perquè volem demanar que tornin a casa d’una vegada tots els presos polítics i exiliats”, ha afirmat la coordinadora de Roses per la Independència, Imma Carrion.

I aquests 250 rosincs, més als que s’han desplaçat en vehicles particulars i els membres de la Colla Gegantera de Roses, sumats a les milers de persones provinents d’arreu els Països Catalans seran protagonistes a la Diada d’enguany, que amb el lema ‘Fem la República Catalana’, serà una onada gegant que unirà la plaça de les Glòries  amb el Palau Reial, la qual cosa suposa una mica més de 6 quilòmetres de distància.

No serà una manifestació a l’ús en la qual els congregats realitzaran un recorregut, ja que simplement ompliran la Diagonal, “i a les 17:14 es farà un silenci i tot seguit, després d’una indicació -que serà un coet- s’encetarà des de al tram 37, a la cantonada del carrer de Castillejos una onada de crits, on tothom podrà expressar el seu desig de cares d’aquest futur millor per Catalunya”, ha explicat Imma Carrion.

Una onada sonora que arribarà des del tram 37 fins al tram 0, passant pel tram 14, que és on els ha tocat als participants de Roses. Un tram 14 que es troba ubicat tot just a la plaça Francesc Macià.

Els voluntaris de l’ANC, amb unes banderoles de color de corall, marcaran el ritme de l’onada.