Uns 4.000 esportistes nàutics arribaran enguany a Roses, que suposarà un impacte econòmic “al voltant de 2 M€”

Conpeticions nàutiques a Roses

Representants de l'organització de les competicions nàutiques de Roses per aquest 2015

Roses es consolida com a referent dels esports nàutics amb l’organització de 15 competicions aquest 2015

Conpeticions nàutiques a Roses
Representants de l’organització de les competicions nàutiques de Roses per aquest 2015

Roses es consolida com a referent dels esports nàutics amb l’organització aquest 2015 per part del GEN Roses (Grup d’Esports Nàutics) d’una quinzena de competicions d’alt nivell, entre les quals hi ha un campionat d’Europa i tres campionats d’Espanya. Un potent programa d’esdeveniments nàutics que es ve mantenint els últims cinc anys gràcies al “consorci” format per l’Ajuntament, el GEN i l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, i que demostra el gran potencial que té la Badia de Roses.

Amb uns 330 dies a l’any amb condicions de vent òptimes per a la navegació, Roses es posiciona com una de les millors destinacions per a la navegació mundial. Unes condicions meteorològiques que fan factible l’atraure turisme durant tot l’any ja que els campionats es duen a terme entre els mesos de març i octubre. El GEN Roses és un club punter a l’Estat espanyol en nombre d’esdeveniments i pel que fa a la qualitat de les competicions que acull.

Es calcula que durant els mesos de competició “hi ha una perspectiva de rebre entre 3 i 4.000 esportistes que suposaran al voltant de 10.000 estades a la Vila”, ha assenyalat el president de l’Estació Nàutica, Miquel Gotanegra, per afirmar que “l’impacte econòmic que suposarà per Roses es situa al voltant dels 2 milions d’euros si fem un càlcul de despesa de 150-170 per persona i dia”, per remarcar que “tot depèn com ho valorem, perquè si agafem els paràmetres que agafen les Càmeres de Comerç que estimen entrades de 250 € per dia i persona ens aniríem als 2 milions i mig, tres milions d’euros, que tenint en compte que la majoria de les competicions són en temporada baixa, és un impacte econòmic extraordinari”.

Miquel Gotanegra juntament amb Josep Maria Isern, president del GEN Roses club organitzador de les competicions van ser els encarregats de presentar ahir el calendari “molt ambiciós com els que venim fent els darrers anys” va afirmar Isern, dels diferents esdeveniments nàutics que acollirà la badia rosinca aquest 2015.

Un Campionat europeu i tres d’Espanya

Entre les proves que conformen el potent calendari nàutic d’aquest any hi ha un Campionat d’Europa i tres Campionats d’Espanya. Tot i això, enguany no hi haurà a Roses cap competició a nivell mundial, per una senzilla raó, “a l’haver acollit els darrers anys campionats mundials no podem repetir, ja que hi ha altres seus, altres ports, que també volen organitzar aquests tipus d’esdeveniments, i per tant, hem d’esperar per acollir un altre”, va explicar el president del Grup d’Esports Nàutics.

Dues de les competicions programades ja s’han celebrat. Es tracta de la IV Regata Popular Rem Indoor, que es va dur a terme el 7 de mar i que va servir per inaugurar la temporada d’esdeveniments nàutics; i la Regata Llaüt Mediterrani de la Lliga Catalana que es va celebrar el 29 de març.

Així entre les principals competicions que se celebraran a partir d’ara a Roses, recordem que ja s’ha organitzat IV Regata Popular Rem Indoor i Regata Llaüt Mediterrani, prèvia al campionat de Catalunya, seran l’Europan Championship Jet Ski, que es durà a terme del 18 al 21 de juny.

El 30 i 31 de maig el TO BE Laser Master, del 5 al 7 de juny, el Campionat d’ España Junior, Youth i Absolut Funboard, el 12 de juliol la III Regata Lliga Catalana de Llaüt, el 15 d’agost, la LXXIX Travessia de Natació al Port de Roses; el 22 d’agost, la Travessia l’Escala- Roses, del 4 al 6 de setembre, el Campionat d’ Espanya Open Bic, el 3 d’octubre, la Tramuntana Cup IOM, del 3 al 12 d’octubre, la Mediterranean Masters Week, del 10 al 12 d’octubre, el Campionat d’Espanya Laser Master, el 25 d’octubre el Campionat Interclubs Rem Empordà i el 26 i 27 d’octubre, el Trofeu Interclubs Creuers zona nord.
Aquest any, tot i que la data encara està per confirmar, el GEN Roses també organitzarà el Trofeu Hivern Natació Interclubs Federats

A més, el 17 i 18 de juliol, Roses acollirà per quart any consecutiu i per cinquena vegada ( també ho va fer al 2007) la sisena etapa del Tour de França a Vela.

En total, tots aquests esdeveniments nàutics mobilitzaran aquest any 1.557 participants i 1.675 acompanyants que s’allotjaran a Roses o als seus voltants entre 1 i 5 dies en funció de la durada del campionat.

Aquest potent calendari d’esdeveniments nàutics   organitzat pel GEN Roses ( Grup d’Esports Nàutics) compta amb la col·laboració de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, que disposa d’una plataforma logística amb més de 180 empreses associades, i de l’Ajuntament de Roses.