Fira de la Rosa de Roses

Uns 500 kg de residus es van recollir ahir a Roses en la iniciativa mundial Clean4Change

Iniciativa mundial CLEAN4CHANGE
La trentena de participants als que es van afegir una vintena més a la iniciativa mundial de recollida d residus Clean4Change

Una cinquantena de persones van participar en aquesta recollida de residus que es va portar a terme a la Riera de la Quana, a la Riera Ginjolers i la Riera de la Trencada de Roses

A les 9 en punt es van donar cita una trentena de persones a l’estació de busos de la SARFA per participar en la campanya global Clean4Change 2022, consistent en una recollida de residus en el medi natural. Uns 30 voluntaris, als quals es van afegir durant el transcurs de l’acció de neteja, una vintena més de rosincs i rosinques que “s’han dividit en tres grups per portar a terme la recollida en les tres rieres, la Riera Ginjolers, la Riera de la Cuana i la Riera de la Trencada”, va assenyalar el regidor de Medi Ambient, Francesc Giner.

Aquesta iniciativa mundial, va estar organitzada a Roses per TOMRA Recycling Sorting, filial d’una empresa noruega amb seu a la Vila, “que té com a objectiu liderar la revolució de recursos, perquè tal com s’obtenen es processin i es tornin a reutilitzar de la manera més eficient possible, i dins d’aquesta missió estem encantats de participar en aquest moviment global del Clean4Change de promoure col·laboracions socials per recollir la brossa del medi natural”, va explicar la directora de TOMRA a Roses, Judit Jansana, la qual, juntament amb altres treballadors de l’empresa, va repartir bosses i guants, facilitats per l’Ajuntament de Roses, entre els voluntaris, la majoria provinents d’entitats com el Club d’Atletisme Roses, l’Associació Excursionista Cabirols o l’Associació Roses Zero Plàstics, així com el Port de Roses.

Iniciativa mundial CLEAN4CHANGE
Els bussejadors i el personal amb les embarcacions que van portar a terme la neteja de residus de la part de mar de la Riera de la Cuana

Aquest últim va organitzar una neteja addicional de la part de la riera de la Quana que desemboca al mar. Sis bussejadors molt van treure de l’aigua un gran nombre d’escombraries, com ara pneumàtics de cotxes, cables, cadires, ferros, plàstics i diverses llaunes d’alumini. Cada una d’aquestes deixalles és, sens dubte, un recordatori de l’important que és eliminar els nostres residus de la manera adequada.
Cal destacar que entre els residus que es van recollir de les tres rieres també hi havia dos microones i un sofà.
La recollida d’escombraries realitzada a la la Riera Ginjolers, la Riera de la Cuana (banda de terra i de mar) i la Riera de la Trencada es va portar a terme durant dues hores, temps en el mig centenar de persones participants van recollir, segons el càlcul que van fer des de la mateixa empresa TOMRA, uns 500 kg de brossa. Un cop acabada l’acció de neteja, els participants van ser convocats a l’aparcament del port esportiu on la mateixa empresa els va gratificar amb un suculent esmorzar, els va regalar bosses reutilitzables i una bosseta porta-entrepans per als més petits.

Aquesta no va ser l’única acció de neteja de residus que organitza TOMRA a Roses, ja que durant aquesta setmana portarà a terme d’altres amb els centres educatius de Primària i Secundària de la Vila per tal de conscienciar al jovent sobre la importància de mantenir net el nostre entorn natural.