Uns 800 nens i nenes van passar pel Parc Infantil de Nadal de Roses

Mainada comprant en el supermercat instal·lat en la Zona Ludoteca del Parc Infantil de Nadal de Roses

El Parc Infantil de Nadal de Roses va complir el seu objectiu de joc i diversió de la mainada, fomentant la sociabilitat i comunicació entre els participants

Un any més, durant les vacances escolars de Nadal, Roses va celebrar al llarg de 9 dies un Parc Infantil (PIN) que es va portar a terme a la Sala Polivalent del Pavelló Municipal d’Esports.

Un Parc Infantil de Nadal en el qual no només hi havia jocs per la mainada, ja que també l’empresa organitzadora, Oktitans S.L., mitjançant els 3 directors de lleure i els 14 monitors que hi havia, va organitzar diferents activitats per tal de fomentar la sociabilitat i la comunicació entre els participants mentre jugaven, saltaven i reien.
Activitats que algunes d’elles, a través de manualitats de reciclatge, conscienciaven als més petits respecte al medi ambient.

Gairebé uns 800 nens i nenes, en concret 781,van passar per la Sala Polivalent per endinsar-se en el món del joc i la diversió del PIN al preu de 3,5 euros l’entrada. Una xifra que “indica que l’objectiu d’aquest Parc Infantil s’ha complert, que no és altre que donar  una opció de diversió i joc a la mainada, a la vegada que donar-les una alternativa al Casal de Nadal, i en la que els més petits juguen i es diverteixen al llarg de la tarda -el PIN es va celebrar només en horari vespertí- acompanyats dels amics i familiars”, ha afirmat Juan M. Fernández, regidor d’Esports, Àrea responsable de l’organització d’aquest Parc Infantil de Nadal.

Diversió i jocs per a tothom entre 0 i 12 anys

En aquest PIN es va instal·lar diferents jocs i atraccions per al gaudi de la mainada.
I una de les atraccions que no podia faltar són els inflables i els llits elàstics de diferents grandàries i característiques: 2 inflables Grans (Triple Pista Americana i Tobogan Titànic), 2 inflables Mitjans (Castell Pirata i Tobogan Pnemo), 2 inflables Petits (Botero Bob Esponja, Vaixell Pirata i Botero Kitty per nens de 3-4 anys), Zona de Llits Elàstics i Activitat d’Humor ‘Amarillo’ (Toro Mecànic).

A la Zona Esportiva es va muntar una Pista de Futbol, i a la Zona de Jocs Recreatius es van instal·lar  2 Jocs Electrònic, un de futbol i l’altre d’esports en general.

A la Zona Ludoteca, organitzada per zones hi havia en la primera jocs funcionals o d’exercici. com piscina de boles, tobogan de plàstic, 2 balancins petits i un cuc túnel.
A la segona, anomenada Viu en una casa, els nens i nenes tenien diferents zones per escollir les feines de casa, com cuinar, planxar, cuidar nens (mitjançant nines) o fer la compra en un supermercat que hi havia al costat.

I a la tercera, hi era la zona de construcció i taller amb jocs de construcció, trens, i varis jocs de fusta.

La Zona de Tallers es va dividir de la següent manera: 1 de pintar amb monitors amb experiència pintant amb pinzell i pintures especials; i 4 més que canviaven la temàtica cada dia.

Cal destacar que d’entre les moltes activitats que més feia gràcia a la mainada era el rocòdrom, per la qual cosa entre els 14 monitors d’Oktitans que hi havia al PIN un era titulat en Monitor d’Escalada de Rocòdrom.

Punts a millorar del Parc Infantil de Nadal de Roses

L’objectiu del PIN de Roses, segons el regidor d’Esports, s’ha complert, i tot i que tant els pares i mares com els propis monitors van fer una valoració molt positiva en quant a l’estructura del parc i les diferents activitats proposades, cal a dir que hi ha aspectes a millorar de cares a propers anys.

Així, els progenitors de la mainada, enquestats aleatòriament pels propis monitors, van afirmar que a la Sala Polivalent fa una mica de fred tot i que aquest any, a diferència d’altres anys, feia una mica menys gràcies a la bonança climatològica.
Un altre aspecte a millorar serien els lavabos, en considerar-los poc adequats per a la mainada.
I un tercer i últim punt seria disposar d’una zona amb menjar i beure (tipus bar) per als pares i mares.
“De tots aquests aspectes ja en tenim constància”, ha afirmat Juan Manuel Fernández, assenyalant que “hem pres bona nota per a que es pugui posar solució a tots ells de cares a les festes de Nadal de l’any vinent”.