Nadal a Roses

Uns clàssics, els Farsants, que no poden faltar mai a la Festa Major de Roses

Festa Major de Roses 2023
Els Farsants no poden faltar mai a la Festa Major de Roses

Els Farsants van tornar a oferir en el marc de la Festa Major de Roses un gran espectacle infantil que es va portar a l’envelat de la plaça Frederic Rahola

Els Farsants van néixer coma grup d’animació infantil l’any 1979, és a dir, quan el Sargento de Hierro encara era només de xapa forjada. I des de l’any de la picor, anomenat així en referència a la plaga de puces que atacaven sense pietat persones de tota condició (guapus i lletjos, rics i pobres), els Farsants venen actuar a la Festa Major de Roses, convertint-se en un clàssic en aquestes dates tant assenyalades de la Vila. Tan és així, que el dia que el Farsants no vinguin actuar a Roses per aquestes dates possiblement no hi hagi Festa Major. Possiblement…

José Gallardo al piano, David Torras a la guitarra, el capità Marcel Aguilar com a director artístic (per això és el capità, oi?) i el tècnic Daniel Landry són els 4 Farsants que van tornar a ser-hi ahir a Roses, concretament a la plaça Frederic Rahola, en el marc de la Festa Major per oferir l’espectable Farsa de Farsants composat de balls, danses i jocs per a tota la família, per a la mainada, com no, i també pels pares i mares que hi van assistir.
Un espectacle que no va incloure la seva pionera i inigualable Festa de l’Escuma a causa de les restriccions de sequera que hi ha actualment, però que no va fer minvar ni un mil·ligram la festa, la xerinola i les ganes de passar-ho bé que encomanen sempre aquests professionals de la Farsa.
Els Farsants, s’ha de destacar, van ser pioners en fer la primera actuació de la Festa de l’Escuma l’any 1985, quan el Sargento de Hierro ja era d’alumini.

Per això, i per tot el que ofereixen dalt de l’escenari dirigit als més petits de la casa reiterem el que diu l’enunciat: els Farsants poden faltar mai a la Festa Major de Roses.