Cinema a la Fresca

Els V Correbars Rosink aplega més de 400 joves per prendre una canya per 9 bars de Roses

V Correbars Rosink
Els participants del V Correbars Rosink a la Rambla Riera Ginjolers gaudint d'una exhibició castellera dels Vailets de l'Empordà

El Correbars Rosink, iniciativa impulsada per l’Associació Joventut Rosinka que té tant d’èxit com polèmica genera la seva celebració

 V Correbars Rosink
Els participants del V Correbars Rosink a la Rambla Riera Ginjolers gaudint d’una exhibició castellera dels Vailets de l’Empordà

Dels cent i pico de joves que van participar en el primer Correbars Rosink al més de 400 que ho van fer ahir, en la ja seva cinquena edició.

Una iniciativa impulsada per l’Associació Joventut Rosinka al 2012 com una alternativa d’oci a la Vila de Roses, i que consisteix en fer un volt per alguns bars de Roses per prendre una canya mentre es peta la xerrada. Si ara fa quatre anys eren 15 el bars que van visitar, enguany han estat només 9 mentre feien un volt pels carrers de Roses.

Un volt per la Vila de Roses que es va iniciar al bar Els Pescadors del moll pesquer, per anar directament al bars La Blanca i El Dolmen de la plaça de l’Església, i tot seguit als bars es van dirigir al carrer Joan Badosa per visitar els Frankfurt Cerdanya, el restaurant Calypso i el bar El Racó, tot tres a la vegada, “enguany, degut a que som més de 400 persones hem canviat la metodologia, així en lloc d’anar d’un en un ens repartim entre tots tres bars com també ho hem fet abans amb La Blanca i El Dolmen, una manera d’intentar no col·lapsar els establiment davant de tanta multitud”, va explicar el president de Joventut Rosinka, Adrià Giner.
Després, els joves es van dirigir al Ci i a l’Extremeño, el primer en la mateixa Rambla Ginjolers i el segon a tocar el Rentador Municipal. D’aquí es van traslladar al Cal Català, a la plaça Sant Pere, per seguidament anar a l’envelat de la plaça Frederic Rahola a sopar una arrossada el·laborada pel rosinc Edu Pozas “hem fet arròs per 450 persones”, va dir. Una arrossada a l’envelat que va ser la  principal novetat del Correbars d’enguany, “per una questió de logística, a més la gent està sopant a taula amb els carros estem servint l’arròs i millor per a tothom, els participants i els organitzadors”, va dir Giner.

Cal assenyalar que mentre voltaven pels 9 bars i restaurants de Roses, els joves van estar acompanyats del Marrintxos Band, una batucada provinent d’Olot i els Vailets de l’Empordà, els castellers de Castelló d’Empúries que anaven construint pilars de 4, principalment

Tant d’èxit com a polèmica genera el Correbars Rosink

 V Correbars Rosink
Els participant del V Correbars Rosink sopant a l’envelat de la plaça Frederic Rahola

La cinquena edició del Correbars Rosink ha estat tot un èxit de convocatòria aplegant a més de 400 joves i no tan joves, “la joventut es porta al cor”, provinents d’arreu de la demarcació de Girona. Però ha generat molta polèmica pel fet de beure una canya de cervesa en cadascú del bars sigui el principal reclam d’aquesta iniciativa, tot i que els participants no ho veuen d’aquesta manera, “la canya de cervesa creiem que és l’excusa, no pas l’objectiu, per reunir a joves de tota la demarcació de Girona i fer aquesta trobada, on anem amb amics a la vegada que coneixem gent d’altres contrades, gent que ens ho passem bé xerrant o ballant al ritme de la batucada mentre passegem pel poble”, va afirmar un grup de joves provinent de la capital gironina.

El mateix president de Joventut Rosinka, Adrià Giner, ha manifestat al respecte que “mai faràs content a tothom, però nosaltres estem molt tranquils, hem fet la feina ben feta i la gent del poble ha quedat molt contenta, i els participants s’ho va passar bé, que és del que es tracta, i a més no va haver cap incidència, cap”.

El Correbars Rosink va finalitzar, ben entrada la matinada, a l’Àncora amb un final de festa que es va celebrar després de sopar l’arrossada a la Rahola.