Va desaparèixer bussejant a la badia de Roses i apareix ara, dos anys després, fresc com una rosa

Apareix submarinista desaparegut l'any 2017

Els cossos de seguretat van estar gairebé deu dies buscant al submarinista / Foto: arxiu

Va simular la seva mort per poder cobrar quatre assegurances de vida

El submarinista desaparegut a Roses l’any 2017 mentre bussejava ha estat localitzat a Holanda fresc com una rosa.

El 30 de novembre de 2017 es va rebre l’avís que un home amb passaport nord-americà havia desaparegut mentre bussejava a Punta Falconera de Roses.

Va sortir a fer pesca submarina en un dia que feia mala mar, unes condicions dolentes en la que els equips de subaquàtics de Salvament Marítim, els Bombers de la Generalitat, i el Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil, amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, van haver de treballar durant diverses jornades per intentar localitzar a l’home que s’havia llençat a l’aigua des de una Zodiac, on l’esperava la seva germana, la qual va ser atesa pels serveis mèdics a causa de patir una crisi d’ansietat.

Després de gairebé 10 dies arriscant la seva vida, els membres dels cossos de salvament van suspendre definitivament la recerca del submarinista.
Tot i això, el cas no es va tancar, davant la sospita que no era gaire normal fer pesca submarina en un dia de condicions climatològiques totalment desfavorables i desaconsellables.
Així, quatre mesos més tard, un investigador privat va informar als Mossos d’Esquadra que els submarinista desaparegut es tractava de Miguel Palomino, empresari amb problemes econòmics i amb doble nacionalitat espanyola i nord-americana i que, casualment tenia contractades quatre assegurances de vida, que la família va cobrar poc després als EE.UU, on la legislació ho permès mostrant tan sols la denúncia de desaparició.

És a dir, que amb l’aparició de l’home a Holanda es confirma la hipòtesi que tot va ser un muntatge, crisi d’ansietat de la germana inclosa, per cobrar les assegurances.

El jutjat de Figueres ja ha arxivat la causa per desaparició i dictant una ordre internacional contra ell i la seva germana per estafa.