Vacunació massiva de la Covid-19 a Roses aquest proper dissabte, 12 de juny, sense cita prèvia

Vacunació massiva de la Covid-19 a Roses

Unes 11.000 persones ja estan vacunades a Roses amb la primera dosi i més de 6.000 ja tenen la pauta de vacunació completa

L’Area Bàsica de Salut de Roses, que té assignats també els Centres d’Atenció Primària de Cadaqués i Castelló d’Empúries, i els Consultoris Locals d’Empuriabrava, Palau-saverdera i Pau, ha detectat que encara queda molta gent, de la franja d’edat de 45 anys cap amunt sense vacunar.
Per aquest motiu, “per facilitar la vacunació als ciutadans de l’ABS de Roses hem considerat aplicar noves estratègies, i que es tracta de realitzar una vacunació massiva a l’espai del Mercat de Roses per tal de millorar les nostre dades vacunals”, ha afirmat el director de l’ABS de Roses, Ricard Bonet.

Així, aquest dissabte, 12 de juny, es portarà a terme una vacunació massiva al Mercat Municipal de Roses, sense cita prèvia, que es desenvoluparà de 8.30 a 18 hores i dirigida a persones d’entre 45 i 59 anys i majors de 69 anys. Les persones interessades en vacunar-se s’hauran de presentar al Mercat Cobert sense cita prèvia i identificar-se amb la targeta sanitària o un document acreditatiu.

Vacunar-se a Roses sense tenir-ne que desplaçar-se a cap altre població trucant al telèfon 972 15 37 59

I és que aquestes franges d’edat són les que tenen unes dades vacunals més baixes. Entre els majors de 69 anys la causa és la dificultat de contactar amb la majoria d’ells degut “a que són gent que pernocta a Roses durant 6 mesos a l’any i llavors costa molt de localitzar-les”, ha explicat Bonet.

En canvi, la franja els ciutadans d’entre 45 i 59 anys que encara no s’han vacunat ha estat perquè la pàgina web habilitada pel Departament de Salut de la Generalitat per demanar cita prèvia no permet escollir Roses per poder vacunar-se, donant Figueres com la població més propera per fer-ho, i molta gent ho ha desestimat.

Llavors, tota la gent adscrita a l’ABS de Roses que vulgui vacunar-se a l’espai habilitat del Mercat Cobert només ha de trucar al telèfon 972 15 37 59.

I per poder fer-ho cal pertànyer a l’ABS de Roses, no tenir cap cita programada en cap altre punt vacunal, no haver rebut cap dosi i no haver passat la COVID-19 en els darrers 6 mesos.

Aquesta vacunació massiva coincidirà amb l’augment de contagis de coronavirus que s’ha registrat a Roses durant la darrera setmana. En aquest sentit, el regidor de Sanitat  de l’Ajuntament, ha indicat que “hi ha un cosa que està clara, si aquest estiu volem fer vida normal i com aquell que diu poder treure’ns la mascareta quan anem pel carrer hem de vacunar-nos, i a Roses les dades de vacunació són molt baixes i per això hem d’implementar aquesta vacunació massiva per poder tenir la protecció contra la Covid-19”.

El director de l’ABS de Roses, Ricard Bonet ha desvetllat que “actualment hi ha unes 11.000 persones ja estan vacunades amb la primera dosi i més de 6.000 ja tenen la pauta de vacunació completa, i l’ABS de Roses té adscrits més de 30.000 usuaris”.