Fira de la Rosa de Roses

Els Vailets de l’Empordà descarreguen fins a 10 pilars de 4 a la seva Festa Major, la de Castelló d’Empúries

Vailets de l’Empordà
Pilar de 4 dels Vailets de l'Empordà enmig del fum de les bengales dels Senyors del Foc

8 pilars de 4 els van descarregar dissabte durant la cercavila de gegants i el correfoc, per deixar per diumenge els dos restants durant l’actuació dels Vailets a la diada castellera de la Festa Major del seu municipi bressol

 Vailets de l’Empordà
Pilar de 4 dels Vailets de l’Empordà envoltat pel fum de les bengales dels Senyors del Foc / Foto: Sheila Hardie

Amb una concentració al Pavelló Municipal Poliesportiu, el passat dissabte, 6 d’agost, per participar a la cercavila de Gegants organitzada per la Colla Gegantera de Castelló d’Empúries es va iniciar la participació dels Vailets de l’Empordà a la Festa Major de casa seva. Una cercavila en la que els blau cel van descarregar fins a a 7 pilars de 4 pels  carrers de la Vila Comtal.

Pilars de 4 que van continuar a la nit quan els castellers van aixecar un altre il·luminat per les bengales que els components dels Senyors del Foc van exhibir durant el correfoc.

I diumenge, jornada en la que els castells van ser protagonistes amb la celebració de la diada castellera, els Vailets de l’Empordà van actuar juntament amb els Castellers de les Gavarres i els Minyons de Santa Cristina, les dues colles convidades.

Una actuació en la que els amfitrions van portar a plaça un pilar de 4 aixecat per sota, un 3 de 6 amb agulla, un 4 de 6, una torre de 6, un pilar de 4 i el plat fort, un pilar de 5.