Els Vailets de l’Empordà participen a la trobada de les colles castelleres gironines

Els Vailets de l'Empordà

Els Vailets de l'Empordà a punt de descarregar el 4 de 7 amb agulla durant la trobada de colles castelleres de Girona celebrada a Quart

Els Vailets van actuar a Quart amb la resta de colles de la demarcació de Girona

Els Vailets de l'Empordà
Els Vailets de l’Empordà a punt de descarregar el 4 de 7 amb agulla durant la trobada de colles castelleres de Girona celebrada a Quart / Foto: Sheila Hardie

Diada de primer nivell la que es va viure a Quart aquest passat diumenge 22 de maig. Totes les colles castelleres de la demarcació de Girona, entre d’elles els Vailets de l’Empordà, es van citar en aquesta població amb la intenció de portar bons castells a plaça.

I els castellers de Castelló d’Empúries van encetar la seva actuació amb un pilar de 4 aixecat per sota, que es va girar abans de baixar, arrancant la primera ovació de la plaça.

A la primera ronda de castells, els de la camisa blau cel van aconseguir descarregar el primer 4 de 7 amb agulla de la temporada, la qual cosa va fer esclatar d’alegria a tots els membres de la colla dels Vailets.

El segon torn, però, es va complicar pels castellonins. I va ser amb el 3 de 7 amb agulla, que tot i que va començar bé, es va anar obrint durant l’execució per acabar fent llenya abans de la carretada del pilar. Va ser un gerro d’aigua freda que els Vailets de l’Empordà van voler oblidar de seguida descarregant el 3 de 6.

Per tancar la diada, la colla castellonina va executar un pilar de 5, el qual va descarregar de forma conjunta amb la resta de colles.