El vaixell Astral és al port de Roses per sensibilitzar del drama humà que es viu a la Mediterrània

Open Arms

El vaixell Astral està atracat aquests dies al port de Roses

El port de Roses és l’últim port que l’Astral de l’ONG Proactiva Open Arms visitarà enguany dins d’una campanya de sensibilització sobre les persones que rescata al mar

Open Arms
El vaixell Astral està atracat aquests dies al port de Roses

El vaixell Astral, de l’ONG Proactiva Open Arms, va atracar, dilluns passat, al port de Roses, dins la campanya de sensibilització que està portant a terme amb la col·laboració de Ports de la Generalitat i la Fundació F.C. Barcelona arreu del litoral català sobre la situació d’emergència humanitària al Mediterrani i la seva tasca de salvament a persones que fugen per mar de conflictes bèl·lics, persecució i pobresa.

Proactiva Open Arms és una ONG que es fonamenta en tres pilars. El principal, pel qual els seus integrants dediquen la majoria dels seus esforços, és la de realitzar rescats en alta mar. El segon, és la comunicació, i per aquest motiu porten periodistes a bord del vaixell per després fer la corresponent difusió a través dels mitjans de comunicació. I el tercer pilar, “també fonamental, és la sensibilització, transmetre el missatge de les persones que rescatem, ja que assumim un cert compromís amb elles, i explicar què és el que està passant al Mediterrani, com està responent Europa i, en definitiva, explicar en primera persona la història de les persones que fugen de la violència extrema que pateixen als seus països”, ha afirmat Rubén Lago, treballador social, i encarregat de la coordinació de coberta i de part de la gestió del vaixell Astral.

Lago assegura que “és una mica boig com Europa està responent a aquest drama humà, ja que, per exemple, Líbia és un autèntic infern ara mateixm, i això és el que els hi diem a la gent que ens visita, tants als escolars com a la ciutadania en general, per tal de donar veu a aquelles persones que d’una altra manera no la tindrien”, als nens i nenes que ens visiten

El proper dissabte, el vaixell Astral, salparà de Roses. Estava previst fer-ho cap al port de Mallorca, última parada d’aquesta campanya de sensibilització, però aquest serà un viatge que no es fer fins al mes de febrer de 2018, ja que l’Astral necessita ser reparat i es farà a Badalona.