Valoració de CiU del ple de juny de Roses

CiU Roses

Valoració del ple ordinari

Un dels compromisos de la darrera campanya electoral fou la transparència i la participació de la ciutadania en la construcció de la nostra vila. En el darrer ple ordinari varem introduir un punt nou, informació de l’alcaldia, amb l’objectiu de difondre la feina callada que des del govern es fa, accions, gestions, entrevistes, viatges i reunions que serveixen per a endegar projectes o solucionar problemes.

Reunions amb diputats i membres de les diferents administracions, participació en diferents meses de treball, amb el Govern de l’Estat, Generalitat i Diputació, gestions per a obtenir  subvencions. Creiem molt important que tothom sàpiga les accions més destacades del darrer mes, no només de l’alcalde sinó de la resta de regidors del govern.

La nostra voluntat de transparència sembla que, inexplicablement, no agrada tothom. No hi troben cap altra explicació que la por a les comparacions entre els dos estils de governar que afortunadament es poden fer, el que ens va acostumar a viure de la il•lusió dels titulars de diaris dictats des de l’ajuntament o el que ho fa explicant el dia a dia, amb els peus a terra i detallant amb eficàcia el com i el perquè.

En aquest sentit varen passar comptes, a més de l’alcalde, els Regidors, Escobar, Useros, Danés, Ferdy, Tarrero per a explicar temes d’Hisenda, Ensenyament, Benestar social i Cultura, Festa Major i mesures contra el “top Manta”.

Els regidors reunits en el Ple varen aprovar totes les propostes fetes pel govern començant per la subvenció que permetrà tirar endavant el casal dels Tramuntanets, un inqüestionable ajut per a els nostres infants i joves que pateixen discapacitats i llurs famílies.

Del mon de la cultura i la festa ens varen aprovar la recuperació del festival de blues de Roses que, sumat al Sóns del Món torna a situar la nostra vila com a referent musical i ens varen aprovar donar un nou aire a la Festa Andalusa, que guanya en lluïment i millora en cost. Parlant de cultura i, festes i esports, un any després d’entrar a governar, podem afirmar, amb la màxima satisfacció, que amb el gran nombres d’esdeveniments esportius, actes i festes que entre tots estem organitzant, pràcticament un cada setmana, queda clar que ajudem a dinamitzar el sector turístic fent efectiu l’allargament dels nostres atractius tot l’any. El nostre propòsit no és altra que ajudar als emprenedors turístics a mantenir i si pot set fer créixer el nombre de llocs de treball que tenen o poden generar.

Un punt que sense ser essencial demostra el nostra tarannà, CiU va donar llibertat de vot i d’opinió per a cada un dels regidors i regidores a l’hora de resoldre el punt del ple que determinava si “vaquilles” sí o no, entre nosaltres hi va haver vots a favor, en contra i abstenció.

En el punt on es va aprovar el reglament de la biblioteca cal destacar el reconeixement fet per tots els grups, també de l’oposició, a la coordinació del regidor de cultura, en Marc Danés. En aquest sentit es va aprovar la revisió de l’ordenança d’ocupació de la via pública.

Per a ajudar a la recuperació econòmica, per afavorir que la gent trobi feina, es va aprovar la pròrroga del conveni de col•laboració amb el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, el DIL, servei de dinamització  i inserció laboral. Aquí, dir que el que es vol fer passar com a imperícia dels nous regidors no és més que mostra de prudència, a diferència de com ho feia el Govern Casamitjana tots nosaltres, CiU, tenim clar que abans de dir tonteries, com solien fer, cal callar i esperara respondre amb dades fefaents  que donin rigor a la resposta.

El Ple ens va aprovar també l’establiment de la primera Zona Blava (no pensem que en calguin gaires més) la finalitat de la qual no és altra que provocar una rotació dels aparcaments de l’avinguda de Rhode, evitant que els visitants deixin els cotxes aparcats hores i dies sense moure’ls. Varem sentir una intervenció més pròpia d’un “urbanita, irredent” que d’una persona que visqui la realitat rosinca, ens demanava zones “liles” i “verdes”, com fan a Barcelona… sense tenir en compte una petita diferència, mentre a la capital de Catalunya les places en zona blava es compten per milers a Roses són poc més de cent, cent onze, en concret, algunes quantes reservades per a “minusvàlids”.

Com ja hem dit, se’n va aprovar la modificació de l’ordenança d’ocupació de la via pública sense cap al•legació i en aquest punt destacar que a la sala de plens hi van assistir un grup d’empresaris disconformes o sorpresos de que a Roses comencem a posar ordre en les ocupacions que es fan al carrer, no pas per emprenyar ningú sinó per a fer compatible el dret i necessitat de fer negoci amb el dret i necessitat d’ordre, netedat i bona imatge.

Els socialistes, varen recollir i presentar en una moció la iniciativa de la qual feia pensar que podia ser de persones alienes a la vida quotidiana de Roses. Pretenien canviar el nom d’un tram de l’avinguda de Rhode (quina mania tenen en contra dels pobres rodis!) per a posar-hi el nom de l’arquitecte que va fer o iniciar la Ciutadella. Com es normal el Ple els hi va rebutjar la moció atenent a un principi bàsic que res te a veure amb el nom proposat, el perjudici que portaria a hotels, restaurants, comerços i domicilis i fins i tot la la pròpia Ciutadella haver de canviar i difondre a milers de clients i proveïdors la nova adreça. Novament el GM Socialista va ser incapaç ni de convocar a una reunió per a tractar aquest tema ni tan sols ser presents a la Junta de Portaveus per a intentar arribar a acords.

Ja al final del Ple, el govern en boca de l’alcalde, va advertir al GM Socialista de la voluntat de fer complir el Reglament Orgànic Municipal, ROM, en l’apartat de Precs i Preguntes que darrerament s’havia pervertit passant a deixar de banda les preguntes i les proposicions objectives sobre el funcionament de la Vila per a esdevenir un concurs de  mítings farcits d’afirmacions absolutament capcioses. I.C i C.F., els millors.

A la voluntat de transparència del govern correspon la voluntat de lleialtat institucional de l’oposició. Sortosament hem superat l’època en que els plens eren una demostració de prepotència de la majoria sobre la minoria. Encara ressona a la Sala del Ple les respostes del govern en el sentit de contestarem per escrit en el proper Ple, o el determinant,  Si l’oposició te dret a preguntar el que vulgui i el govern te dret a respondre el que li sembli. . .  F. M. dixit.

Per acabar, des de CiU volem deixar clar que treballem pensant en tothom, sense demagògies ni fantasmades, el nostre sentit de la responsabilitat així ens ho mana, som govern i no podem perdre el temps en debats inútils. Sempre ho hem pensat i ara més que mai, els polítics no podem ser un problema afegit, cal que siguem part de la solució.

Desitgem per a Roses i tot el país un estiu amb molts turistes visitants que ens permetin crear la riquesa que ens cal per a superar els efectes de la “bombolla immobiliària” i els efectes d’uns governs que no varen estar a l’alçada dels moments que hem viscut.

CiU