Valoració resultats de les eleccions del 25 N

Carles Trias

Valoració personal resultats eleccions del 25 N

El primer que toca fer respecte a les passades eleccions és felicitar a CiU com a guanyador de les mateixes malgrat haver tingut una davallada de magnitud inesperada segons les enquestes.

El quasi mig milió de suports que ERC ha tingut, 800 d’ells a Roses i ser segona força política ens ompla de satisfacció i de responsabilitat de posar-los al servei del poble de Catalunya.

Penso que els resultats mostren que hi ha basicament 2 blocs que tornen a tenir el mateix pes específic que abans: 87 a favor el dret a decidir respecte a 86 abans. Aquestes eleccions en clau plebiscitaria el que han fet és redistribuir els suports en funció de la claretat del missatge. Els partits que han expresat la seva posició de forma clara han sortit reforçats respecte als que han mostrat ambigüitats i que hauran de fer replantejaments interns els uns i envers els seus socis els altres. Malgrat tot ara sabem millor quanta gent recolza la consulta i continuem molt a prop de 2/3.

De totes formes no podem estar per gaires celebracions. Continuem siguent una autonomia espanyola escanyada econòmicament i política i segueix havent hi molta gent que ho està passant malament. Hem de canviar aquests 2 fets malgrat que el camí que ens espera no és fàcil. El que ens ha encomenat la gent és una tasca i ara cal treballar per fer-la.

Carles Trias
President ERC Roses