Les valoracions positives, i d’altres no tant, del Carnaval de Roses 2017

Carnaval de Roses 2017
Moment de la reunió entre l'Ajuntament de Roses i els representants de les colles de Carnaval

L’Ajuntament de Roses i les colles de Carnaval es reuneixen per valorar la festa de disfresses, una de les millors dels darrers anys

Carnaval de Roses 2017
Moment de la reunió entre l’Ajuntament de Roses i els representants de les colles de Carnaval

La reunió que es va celebrar entre l’Ajuntament de Roses i els representants de les colles del Carnaval al Teatre Municipal de Roses es va encetar assenyalant que la festa d’enguany va millorar molt respecta a edicions passades. Es va fer esment, per exemple, a que enguany ha hagut una clara millora en les passades, ja que la majoria de les carrosses han complert les indicacions de no beure i menjar durant les desfilades, i moltes han fet coreografia, motiu pel qual ha estat més vistós, ha lluït més i ha estat més agradable de veure als espectadors.

També es va destacar que l’assistència de públic ha estat major que anys anteriors. Pel que fa als concerts es va dir que l’orquestra de dijous va ser fluixa, a l’igual que la del dissabte, amb Hotel Cochambre, per la qual cosa es va plantejar canviar de grup, ja que fa quatre anys que actua el mateix grup durant el Carnaval.

Les incidències han baixat molt amb un valoració positiva dels serveis sanitaris i de seguretat

En aquest apartat cal assenyalar que les atencions sanitàries han viscut una davallada important, destacant el bon resultat que la campanya “Per Carnaval no tot s’hi val”. Una campanya que va esdevenir un èxit entre el jovent i adults de Roses, ja que de les 25 incidències registrades, la majoria per ferides, esquinços, i baralles, 10 van ser  protagonitzades per persones de Roses, destacant que dels 6 comes etílics registrats, només un el va patir un rosinc, concretament, un adult.

Un èxit de la campanya que ha fet que des dels diferents cossos de seguretat (Policia Local i Mossos d’Esquadra) i, sobretot, des dels serveis d’ambulàncies i sanitaris del CAP, destaquessin el comportament, en general, de civisme que es va viure durant el Carnaval.
Comportament cívic pel qual l’Ajuntament va felicitar en la trobada de dimecres a totes les colles.

Tot i això, es va fer esment de la presència de grups de persones organitzades que hi ha haver durant la festa per tal de sostreure telèfons mòbils i qualsevol altre objecte de valor als participants del Carnaval. Així mateix, es va dir que es van viure episodis de violència gratuïta, i tots, tants els robatoris com els actes violents, van ser protagonitzats per gent que no és de Roses.

Concurs, bona iniciativa a millorar

Concurs positiu, tot i que no va deixar satisfet a tothom, per tal s’ha de millorar, es va dir. Per això, es va plantejar augmentar el nombre de persones del jurat, ja que en aquesta ocasió només eren 4 persones per valorar les carrosses, les disfresses i la millor coreografia. Es va afirmar que es miraria que el jurat fos composat l’any vinent per 12 persones, per tal que 4 puguin avaluar exclusivament carrosses, 4 més disfresses, i els quatre restants coreografies.

Respecte al fill musical de la plaça Sant Pere va ser un èxit, tot i que el so no arribava bé a tots els llocs previstos. Una anomalia tècnica de fàcil solució.

Cinc colles sancionades

Entre les conseqüències no tan positives de resultes del Carnaval d’enguany va ser l’anunci que 5 colles seran sancionades a quedar-se sense la subvenció de l’Ajuntament de Roses i no poder disposar d’una Barraca durant la Festa Major d’enguany.
Una d’elles va ser sancionada per no obeir les indicacions de la Policia Local, i les quatre restants per incomplir la normativa que assenyala que no es pot anar caminant acompanyant la carrossa fora de la passada. Una d’aquestes quatre, a més, no va cenyir-se a l’apartat 2 G dels manaments del Carnaval, que diu que “les colles hauran de desfilar en el sentit de la marxa, a un ritme constant, sense parades i deixant una separació màxima de 5 metres entre colla i colla”.

Composició del Consell de Carnaval

El Consell de Carnaval, composat per 17 colles i representants de l’Ajuntament fan un total de 20 persones. Nombre que es considera suficient i no entraran més caps de colles, si se exceptua a dos que entraran en substitució d’un que s’ha donat de baixa i d’un altre que no va assistir mai a cap reunió del Consell.

D’altre banda, es va comunicar als presents que properament les colles rebran una enquesta per la qual es va demanar que tothom la respongui.

Propostes per al Carnaval 2018

Avançar l’hora de la sortida de la desfilada diumenge a les 11 en lloc de les 12 hores. Una mesura que sembla ser no va convençer a tothom. Es va plantejar sortir abans a la la passada de divendres, aprofitant que es festa a Roses. Argument que es va rebatre considerant que hi ha de gent d’altres poblacions que hi participen.

Es va plantejar la creació d’un taller per fer carrosses i un d’altre específic per fer disfresses, per augmentar la qualitat d’aquestes que, per cert, es va considerar que enguany han millorat molt.

Nau per encabir les carrosses

Un dels apartats que també es va tractar durant la reunió va ser el tema que més preocupa des de fa mesos a les colles, el de tenir una nau per poder guardar i treballar en les seves carrosses, ja que la que actualment fan servir una vintena d’elles, la nau de Manuel Escribano, ja que d’aquí a un termini curt de temps no la podran fer servir.

Es va tornar a dir que la possibilitat d’anar a les naus de Vila-sacra, una petita per encabir unes 20 carrosses i una gran on hi cabrien unes 60, queda en stand by degut a que hi ha una empresa alemanya d’autocaravanes que la vol llogar.

S’espera que en breu se sàpiga si les carrosses del Carnaval de Roses hi podran anar a alguna de les dues naus o bé, a cap

La reunió va finalitzar recordant que properament s’obrirà el termini de sol·licitud per poder disposar d’una Barraca durant la Festa Major.