Programa Reallotgem

Van batejar la seva colla de Carnaval com ‘Fins Aquí Hem Arribat’, però encara continuen tot i cremar-se’ls la carrossa

Carnaval de Roses 2023
Set aus que han ressorgit de les cendres...

I després de la cremà, els membres de la colla Fins Aquí Hem Arribat ressorgiran de les seves cendres com una Au Fènix

L’any 2011 van decidir crear una colla que s’estrenaria al Carnaval del 2012 després de batejar-la amb el nom de Fins Aquí Hem Arribat. Un nom amb el qual els seus components tenien clar que aquesta colla tenia data de caducitat, ja que quan passés alguna cosa més o menys important, greu, remarcable o, simplement, que no fos del seu grat, dirien “fins aquí hem arribat”, agafarien els seu trapanets i marxarien sabent que ja han fet història al Carnaval de Roses pel sol fet d’haver participat.

I coi, quina cosa més o menys important, greu o remarcable pot superar al catàstrofic incendi que va patir la nau de les carrosses a on es van cremar totes les que hi havia dins, entre d’elles la de la colla Fins Aquí Hem Arribat?
Millor moment que aquest per exclamar el seu nom i marxar cap a casa no hi pot haver!

Però no, és veu que els membres de la colla “Fins Aquí Hem Arribat” són com els polítics que deixen per la memòria col·lectiva la seves lapidàries frases, com aquella de “puedo prometer y prometo”. I era tot mentida…

Fins i tot la Comissió de la Dracma de Plata, composada per persones (i no per androides com es diu en alguns cercles d’opinió de la Vila) havia pensat en concedir-les aquesta distinció per la Festa Major d’enguany, en reconeixement per la seva petjada durant aquests anys durant la festa de disfresses de Roses, però en no plegar, l’esmentada Comissió ha hagut de desestimar distingir aquesta colla.
Per tant, els membres de la Fins Aquí Hem Arribat desfilaran un any més per l’Avinguda de Rhode amb la seva carrossa, sí, però sense la Dracma de Plata…

I parlant de carrossa, estrenaran una de nova (la seva va ser víctima de les flames) “que és un remolc d’un tràiler que és 1 metre i 20 centímetres més llarg. No el volíem més llarg, però ha vingut així”, ha afirmat Aleix Dalmau, un dels cap de colla de la Fins Aquí Hem Arribat.
Una carrossa que l’estan engalanant a l’aire lliure, ja que no han trobat un lloc sotacobert per poder-hi treballar, així que esperaran fins a l’últim moment per donar-li l’aspecte amb el que volen desfilar.

I ja que el remolc és més llarg que l’anterior, perquè no fer-lo més ample? “Sí, l’hem eixamplat pels costats per crear els podis”, va dir Dalmau. És a dir, que pel càlcul que vam fer “a ojo de buen cubero”, possiblement quan la carrossa dels Fins Aquí Hem Arribat desfili per l’Avinguda de Rhode, la gent que hi ha asseguda s’haurà de aixecar i retirar les cadires perquè la carrossa pugui passar…

I si una colla té un remolc gran, el millor és emplenar-lo de gent, ja que amb aquesta colla aniran 150 persones, “se’ns ha disparat, perquè molta gent que ve amb nosaltres des de fa anys es va despitar i no es va inscriure, llavors vam donar pas a gent nova, però després els veterans van voler disfressar-se i ens va saber greu dir-les que no quan fa anys venen amb nosaltres”, va explicar el cap de colla.

La colla Fins Aquí Hem Arribat seran els Reis del Carnaval d’enguany, per la qual cosa “ja teniem una disfressa pensada per l’ocasió”, però l’incendi va trastocar els plans “i anirem d’Au Fènix, com a símbol mitològic de ressorgir de les cendres”. Un ressorgiment pel qual cadascuna de les aus haurà d’aportar “135 euros els membres antics i 145 els nous, és la mateixa quota que fa uns anys, ja que amb la subvenció de l’Ajuntament i els guanys de Barraques ens ha possibilitat no pujar costos”, ha explicat l’Aleix. Una quota en la que entra tot menys la modista, que té un cost de 65 euros.

En definitiva, tot i dir-se Fins Aquí Hem Arribat aquesta gent no plega mai, al contrari ressorgiran de les seves cendres per tornar a gaudir d’un dels millor carnavals de la demarcació de Girona.