Suquet de peix de Rose

Van d’espantaocells per poder crear un hort i alimentar-se amb productes Km 0 durant el Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2023
La granja de la colla Els Amics estarà plena de conills i algun pollastre

80 espantaocells aniran disfressats amb la colla Els Amics perquè ningú els tregui les hortalisses del seu hort ni els conills de la seva granja

Després de la pandèmia ha sobrevingut, desgraciadament, una guerra. Tot plegat ha fet augmentar la carestia de la vida. Qualsevol de nosaltres ho sabem i ho tenim clar només anant al supermercat. Els productes, tant de primera necessitat com d’altres, han augmentat de preu. Sabedors, també, d’aquesta situació, els membres de la colla Els Amics han decidit posar solució al tema i s’han fet un hort i una granja. La granja per a que que el menjar més tradicional del Carnaval, els tradicionals pinxos, sigui un producte Km 0 i els hi surti a cost zero (valgui la redundància) durant el Carnaval. Això sí, només menjaran pinxos de pollastre i, sobretot, de conill, en ser majoria el nombre de dones (xist), a més de les truites que es puguin fer amb els ous que posin les gallines, ja que pollastres, gallines i conills (molts) són els únics animals que hi ha en aquesta granja.
I l’hort, on conreen tot tipus de verdures i fruites, l’han fet per la gent vegetariana i vegana de la colla, perquè clar, no només tenen dret a menjar els carnívors…

I per tenir cura que cap “agilucho” es mengi les hortalisses de l’hort ni molesti a cap conill, pollastre o gallina “hem decidit anar d’espantaocells”, ha afirmat la Mª Carmen Sánchez, una de les cap de colla de Els Amics, que en afirmar que “serem 80 espantaocells”, creiem que serà un hort amb una superfície d’1 hectàrea, és a dir, 10.000 m2 com a mínim, perquè sinó no s’entén que siguin tants… Coi, si hi seran més espantaocells que pastanagues o arbres fruiters que hagin pogut plantar.

Segons diu la Mª Carmen, aquestes 80 persones que es disfressaran amb la colla Els Amics “és la mateixa que fa tres anys -l’any passat no es van disfressar i el 2021 no es va celebrar el Carnaval- perquè hi ha gent que s’ha donat de baixa i d’altra que ha volgut unir a nosaltres, per tant, som la mateixa quantitat però diferents persones”. I d’aquestes diferents persones “les més veteranes paguen 120 euros, en canvi les que són noves a la colla 150”. Una distinció, suposem, perquè les persones que porten anys a la colla son més guapes i exhaurides, i els nous son lletjos com ells sols, i en cap colla els hi volien. Tot i que la Mª Carmen Sánchez ens va treure de la nostra errònia suposició quan va afirmar que “paguen més els nouvinguts perquè hi ha una inversió d’anys enrere que no van aportar en el seu dia, però ja l’any vinent pagaran 120 euros”.

Sigui com sigui els animals i les hortalisses de la colla Els Amics estaran a ben resguard durant el Carnaval de Roses gràcies als espantaocells.