“Com un vas buit”, guanyadora del cicle ‘Exposicions Viatgeres’ s’inaugura a Ca l’Anita

“Com un vas buit” a Ca l'Anita de Roses

La sala d’exposicions de Ca l’Anita de Roses, inaugura el proper dissabte, 8 d’octubre, l’exposició “Com un vas buit”, de Jordi Isern.

“Com un vas buit” a Ca l'Anita de Roses“Com un vas buit” és el projecte expositiu guanyador de la darrera convocatòria del cicle Exposicions Viatgeres que organitza la Diputació de Girona. Aquesta obra de Jordi Isern és una mirada a l’interior de l’home, a la necessitat humana de cercar l’essencial, però també s’hi evidencia una reflexió profunda a l’entorn de la concepció que té l’artista sobre l’art (entès com una via principalment espiritual) i una voluntat de recerca de noves maneres de relacionar l’art i la societat.

Isern cerca plàsticament una zona indefinida entre realisme i abstracció; «dins d’una certa desmaterialització o inconsistència de la imatge», diu ell, i procura moure’s en aquesta ambigüitat. Parteix d’allò més palpable, que és el propi organisme, i es dirigeix cap a allò més impalpable. L’artista segueix un procés d’anar buidant gradualment els elements figuratius que configuren la imatge i la reomple d’elements més espontanis, més lliures, més abstractes, que ell mateix associa a l’inconscient col·lectiu.

Aquesta és l’exposició més experimental que ha ideat l’artista al llarg de tota la seva trajectòria, sobretot pels materials i llenguatges amb què ha estat treballant: al paper, ferro i fusta, Isern hi afegeix radiografies, llençols, roba, draps, gases, relacions amb objectes varis com llibres, mantes o plats, entre d’altres.

La mostra, un cop s’inauguri aquest dissabte a les 8 del vespre es podrà visitar fins al 6 de novembre, els divendres de 17 a 20 hores i dissabtes, diumenges i festius, de 12 a 14 i de 17 a 20 hores.

L’artista

Jordi Isern (Barcelona, 1962), viu a Sant Iscle d’Empordà i és doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. L’any 1985 va obtenir la beca d’arts plàstiques de la Generalitat; el 1986, la beca de pintura de la Fundació Güell; el 2007, el I Premi Honda de Pintura, i el 2010, el I Premi de Pintura de la Fundació Vilacasas.