Vehicles menys contaminants per la brigada municipal de Roses

Ajuntament de Roses
Un dels dos nous camions menys contaminants adquirits per l'Ajuntament de Roses per a la brigada municipal

Es tracta de nous camions dotats d’un sistema de depuració de gasos adblue per donar compliment a la normativa europea anti-contaminació Euro 6

Ajuntament de Roses
Un dels dos nous camions menys contaminants adquirits per l’Ajuntament de Roses per a la brigada municipal

La brigada municipal de l’Ajuntament de Roses ha incorporat al seu parc mòbil dos nous vehicles, un camió de càrrega i un altre equipat amb grua, destinats a millorar l’eficàcia i l’eficiència energètica durant la realització de les tasques que té encomanades, com ara el trasllat de material amb motiu de l’organització d’actes, o la càrrega i descàrrega de materials en la realització d’obres.

L’adquisició d’aquests dos camions “ha estat necessària perquè el que teníem era molt vell, i ara amb els nous gràcies a les seves dimensions s’optimitzarà la feina dels operaris de la Brigada municipal, en haver de fer la meitat dels viatges, per exemple, alhora de transportar cadires i taules allà on es necessitin”, ha afirmat el regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Josep Mª Mas Blanch, apuntant, a més que “el vehicle del que disposàvem, a part d’estar ja molt deteriorat, no complia la normativa europea Euro 6 en matèria de contaminació”. Així, amb aquesta renovació, la brigada municipal es posa al dia en el compliment d’aquesta normativa, ja que els dos vehicles adquirits són models dotats de sistema de depuració de gasos adblue.

Un dels camions està dotat de caixa de càrrega i d’una plataforma elevadora posterior que facilita la càrrega i maneig de material com ara tanques, taules, cadires o escenaris que la brigada ha de traslladar habitualment per a la celebració dels esdeveniments que tenen lloc a la població.

L’altre vehicle nou, destinat a tasques de paleta, s’ha equipat amb una grua provinent de l’anterior camió emprat per la brigada per a aquesta funció, que atès el seu bon estat s’ha reaprofitat. Disposa també d’una caixa per poder actuar de vehicle de reforç de càrrega durant les èpoques d’acumulació de comandes.

Cal assenyalar que els dos camions nous permeten una major capacitat de càrrega que el model vell.