Veïns del Mas Boscà de Roses demanen ajuda per combatre una plaga de mosquit tigre que envaeix la urbanització

Mosquit Tigre

Exemplar de mosquit tigre

A la urbanització Mas Boscà de Roses ha aparegut el mosquit tigre i no deixa viure als veïns

Mosquit tigre a Roses
Veïns de la urbanització Mas Boscà de Roses que pateixen la presència del mosquit tigre

Una quinzena de veïns de la urbanització del Mas Boscà de Roses han volgut fer públic que pateix una plaga de mosquits tigre “que no ens deixa viure, tenim unes terrasses magnífiques i no les podem gaudir perquè no podem estar a fora de casa, ja que les picadures del mosquit tigre són molt molestes i els repel·lents anti mosquits que hi ha al mercat sons ineficaços, no serveixen per res”, ha assenyalat Antonio Belmonte, que ha fet de portaveu d’aquesta quinzena de veïns que no saben que fer per acabar amb el molest insecte, el qual ha assenyalat que “el mosquit tigre està per tot arreu, a l’entrada de la urbanització, a l’interior, per tot”.

Alguns d’aquests habitants del Mas Boscà han assenyalat que van trucar al Servei de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter, el qual no va trobar cap focus ni larves de mosquits als habitatges que han inspeccionat, focus que podria ser-hi en una casa en la que no hagi ningú.

Belmonte va afirmar que encara no havien presentat cap instància a l’Ajuntament, la qual cosa tenen previst fer ara “perquè necessitem ajuda, ja que tot i que patim aquesta situació des de fa 2 anys, enguany és insuportable”.

Viladeroses.cat s’ha posat en contacte amb el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter, amb seu a Castelló d’Empúries, i des de l’entitat han assenyalat que si que han rebut alguna trucada de veïns d’aquesta urbanització de forma esporàdica i han passat a mirar si hi havia algun focus de mosquit tigre o larves de l’insecte i en les cases en les que van mirar no van trobar. A la resta que no hi havia ningú dins van deixar uns fulletons amb consells per evitar l’aparició del mosquit tigre. No tenen constància però, que sigui un problema generalitzat de tota la urbanització remarcant que en espais públics i rieres no hi ha presència de mosquit tigre.

Cal destacar que enguany, de moment, és un estiu de sequera, per la qual cosa la presència del mosquit tigre seria nul·la, ja que neix a l’aigua. Els mosquits femella posen els ous en un lloc sec on saben que quan plou hi haurà aigua, com rieres, bidons, plats que es posen sota els testos, i un cop hi ha aigua surten les larves, i en una setmana el mosquit és adult i preparat per picar, a dojo.

Què fer si tenim mosquits tigre a casa?

Mosquit tigre a Roses
Exemplar de mosquit tigre

El Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter, té un conveni amb Dipsalut, organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, pel qual dóna atenció sobre la presència i prevenció del mosquit tigre a tota la província de Girona. A més tots els Ajuntaments donen avís a aquesta Mancomunitat Intermunicipal Voluntària en quant un ciutadà informa de la presència del mosquit tigre.

I existeixen dues maneres per poder solucionar la presència d’aquest molest insecte. La primera, trucant al Servei de Control de Mosquits en aquest telèfon: 972 45 12 31 o al mòbil 699 99 11 02, i la segona comunicar-ho a l’Ajuntament corresponent mitjançant una instància especificant el problema.
Punt d’Informació del Servei de Mosquits a Roses

Aquest proper dimarts, 4 d’agost, el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter, té previst posar un punt d’informació al Mercat Cobert, a l’entrada que dóna al pàrquing de cotxes, és a dir, a l’altra banda d’on s’ubica el mercat de la fruita i verdura els diumenges.

Un punt d’informació en els que es donaran consells sobre com evitar la presència del mosquit tigre i que fer quan apareixen.