Roses Cultura

Venen de l’hort, deixen les eines, agafen les cartes de pòquer i es posen en marxa cap el Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2020
Aquests integrants de la colla Venim de l'Hort fan una cara de pòquer...

I és que els membres de la colla Venim de l’Hort aniran pel Carnaval de Roses d’això, de cartes de pòquer

Treballar la terra és dur. Treballar la terra a més de ser dur, dona poc marge de beneficis. Tot i les promeses d’ajuda per part de les administracions nacional i europea, els diners mai hi arriben.
Davant d’aquesta situació els membres de la colla Venim de l’Hort han hagut de prendre una decisió que mai a la vida haguessin pensat que hi arribaria. Han penjat l’aixada i aparcat el tractor. Deixen l’hort per Carnaval. Han decidit que duran les desfilades es guanyaran la vida participant en timbes de pòquer, no com a tafurs professionals, sinó com a cartes de pòquer, perquè enguany “anem de cartes de pòquer”, ens va dir el vicepresident de la colla, Joan Carles Martín, conegut arreu com en Harpy.

El perquè van escollir aquesta disfressa l’expliquem a continuació seguint les indicacions d’en Harpy:
Van quedar un dia a les 4 de la tarda a casa d’un dels integrants de la colla. Es van posar davant l’ordinador. Van entrar a Google i es van posar a mirar fotos. Sis hores (de rellotge) després de visionar fotos van fer les votacions “i va guanyar una en la que sortien unes de cartes pòquer” ens va dir Harpy.

Sis hores ens va semblar massa temps mirant fotos, però no li vam preguntar a en Harpy quin coi de tipus de fotos van mirar. No ens va interessar i tampoc creiem que vingui al cas, però tenint en compte que venien de l’hort, posem la mà al foc que entre les milers de fotos que van veure, segur que hi havia de peres llimoneres, així com d’altres fruites i verdures, abans d’arribar a les cartes de pòquer.

Entre 50 i 60 cartes de pòquer,  desfilaran dalt d’una carrossa plena de… cartes de pòquer!, i que per entrar en joc cadascuna ha de pagar “120 euros, si són més petites, 80 €, i si les cartes són diminutes 40 euros”, va dir Joan Carles Martín. Uns diners que “menys la modista, que cadascú se la paga a part, entra tot”.

Preguntant a en Harpy com milloraria el Carnaval ho té clar, “sé que les dates del Carnaval són les que són i no es poden canviar, però si fos possible estaria bé que s’organitzés en una època de l’any amb una temperatura més agradable”. També considera que “el Carnaval ha millorat en els darrers anys”

Gots reciclables

“Nosaltres portarem uns gots que són reutilitzables”, va afirmar Harpy.

Atractiu turístic?

El vicepresident va dir que el Carnaval de Roses “sí que és un atractiu turístic, i pel que fa al turisme francès, que ja ve per sí sol, és una excusa més per fer-los venir”.

Cada any menys colles

“Hi ha menys colles -va dir Harpy- per dos motius principals: els diners, perquè és car, i la dedicació i el temps que s’ha d’invertir, que tot plegat fa que la gent ens cansi de portar una colla”.

La nau de les carrosses

“És molt important aquesta nau”, va assegurar l’integrant de la colla Venim de l’Hort, “perquè, primer, si no la tinguéssim no podríem treballar a la carrossa, i segon, perquè amb la gent que hi ha aquí s’estableix un llaç de camaraderia, on tothom s’ajuda, que no es dona en un altre context de la festa”.