El vent ho intenta, però no pot amb en ‘Ferdy’, que arriba a Alcaraz després de 13 hores de viatge

De Roses a l'Ermita del Rocío, Almonte

En Ferdy a l'habitació de l'hotel d'Alcáraz amb la colada feta i estesa

El vent s’ha convertit en el company de viatge del regidor d’Esports de Roses, Juan M. Fernández, i que ahir va haver-hi moments que “més que vent era un huracà”

De Roses a l'Ermita del Rocío, Almonte
En Ferdy a l’habitació de l’hotel d’Alcáraz amb la ‘colada’ feta i estesa darrera seu

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Roses, Juan M. Fernández, no va sol, per a la seva desgracia, en el seu viatge solidari a benefici de la Fundació Roses Contra el Càncer que el portarà a visitar la Verge del Rocío després de 1.500 km de ruta en bicicleta. En ‘Ferdy’, com es conegut a Roses, porta d’acompanyant, des de la segona etapa, al vent. Un vent que precisament no és que sigui el seu amic, perquè si ho fos li bufaria sempre d’esquenes i l’ajudaria en el seu pedalar.
Doncs no, al contrari, li bufa o bé de cares o bé de costat, dificultant i molt la seva marxa.

Ahir, va sortir d’Almansa una hora més tard del que és habitual en ell, sobre les 8 del matí, “m’ho demanava el cos, m’ha dit a on vas tant d’hora?, i he sortit una hora més tard que els dies anteriors”, va afirmar amb humor en ‘Ferdy’ quan ja estava allotjat en un hotel d’Alcaraz, havia fet al colada i l’havia estès (vegeu imatge).

En aquesta cinquena etapa, en lloc d’agafar la carretera va tirar per l’autovia “perquè he vist que no passaven gaires cotxes i era segura”, i a l’hora i mitja de sortir d’Almansa, quan passava pel poble de Bonete va decidir a parar a esmorzar “un mini bocata de pernil i formatge ben calentet”.

I després va continuar la marxa en direcció a Alcaraz, però abans havia de passar per Albacete i la carretera interminable d’uns 25 km on ha fet acte de presència el seu acompanyant, fins al moment, d’aquest viatge: el vent. “Primer em bufava de costat, però després, quan gires per anar en direcció Jaén per anar a Alcaraz, el vent s’ha convertit en huracà que em donava de cares, i no podia anar més ràpid de 6 o 7 km, era impossible, he agafat un cabreig monumental perquè pedalava i no avançava”, va dir el regidor d’Esports.

Menys mal que abans de fer aquest sobre esforç sobre la bicicleta va parar en l’hostal restaurant La Perdiz per dinar i agafar noves forces. I ho va fer entrant la bicicleta al menjador “perquè no me’n refiava de deixar-la al carrer, i quan estava dinant, l’amo de l’hostal, al veure la pinta que portava i el carro de la bicicleta s’ha assegut amb mi i m’ha preguntat que què feia amb la bici i el remolc, l’he explicat i quan he anat a pagar no m’han volgut cobrar”, va explicar Fernández.

Finalment, després d’aconseguir fer els 40 km finals en més de tres hores per culpa del vent, va arribar a Alcaraz passades les 9:30 de la nit i completar els més de 150 km dels que constava aquesta cinquena etapa del seu viatge solidari a favor de la Fundació Roses Contra el Càncer.

Avui, el destí és Andújar, Jaén, i aquesta és la ruta de la sisena de les vuit etapes previstes per en ‘Ferdy’ per anar de Roses a Almonte:

Alcaraz (Albacete) – Andújar (Jaén) – 184 km aprox:

Alcaraz – Villapalacios – Arroyo del Ojanco – Navas de San Juan – Linares – Bailén – Andújar

Quatre donacions més se sumen a la causa: tres de Roses i una d’Albacete

Durant el dia d’ahir es van produir quatre donacions més (vegeu taula a sota). Tres d’elles la van fer uns rosincs i la quarta l’hostal on va parar a dinar en ‘Ferdy’, que al no cobrar-li el menjar destinarà el seu import a la causa.

Totes les empreses, entitats i persones que vulguin col·laborar en el viatge solidari d’en ‘Ferdy’ a benefici de la Fundació Roses Contra el Càncer, ho poden fer comprant quilòmetres a 2 euros.

Les aportacions es poden fer amb un ingrés al compte bancari ES 3100810213330001631271 (fent constar “Viatge Solidari”) o com cada any, directament a la seu de la Fundació (c/ Pescadors, 13) o bé a la Drogueria Ferdy (Gran Via Pau Casals, 167) de Roses.

EMPRESES i PERSONES COL·LABORADORES DEL TERCER VIATGE SOLIDARI D’EN FERDY
Baldrick & Munitz S.L. Xavi Buixò
Hotel Casa del Mar Carles Fortiana
Club Ciclista Roses Andrés Rodríguez (Boquerón)
Lídia Espigol Família Mayoral
Miguel Ángel Fernández Joanet Gracia
Pilar Hérnandez Mª Carmen Alonso
Pere Juanola Francis Fernández
Anònim Aurel Ratrojo
Restaurant Santa Llúcia Joan Ripoll
Roses Exprès Anònim
Farmàcia Marta Bosch Sara Guez
Reformas José Maria Fernández José Mª Velasco
Francesc Ferrer Família Alabert Marcó
Motos Soler Restaurant Caimán
Nautilus Submarino Calzados Montse
Peixos Marplà Clara López Navalón
Construcciones Quintana Auto Peira
Germans Cañada Piscines Gutiérrez
Las Golondrinas José Fernández
Roses Retolació Bicis a Punt
Multicòptero.com Anònims Mas Oliva
Juan y Edu Rodríguez Hostal Las Perdices
VILADEROSES.CAT publicarà la crònica diaria d’aquest tercer viatge solidari d’en Ferdy en bicicleta a favor de la Fundació Roses Contra el Càncer