‘Vestigis’, pel•lícula 100 x 100 rosinca que es roda durant aquests dies a la Vila de Roses

Vestigis
Part de l'equip tècnic i d'actors de 'Vestigis' durant la presentació a l'Ajuntament de Roses

El jove Ivan Morillo, de Roses, és el director de ‘Vestigis’, que compta amb els també rosincs Anna Vicens i Joan Fibla com a protagonistes

Vestigis
L’Anna Vicens i Josep Mª Cortada, matrimoni a la pel·lícula ‘Vestigis’ en una escena de la pel·lícula

Avui dilluns ja es porten quatre dels 9 dies previstos de rodatge de la pel·lícula ‘Vestigis’. “De moment estem anant bastant bé, el primer dia és el més complicat pel fet d’haver d’agafar el ritme de rodatge, però ara està anant força bé, la veritat, tot i que és un rodatge molt complicat perquè són molt poc dies, però el guió realitzat fer Ivan Humanes està escrit per fer-ho en això, pocs dies”, ha afirmat el director del film Ivan Morillo.

El rodatge es va iniciar divendres, on el director va aprofitar la celebració de la Processó de Divendres Sant per rodar les primeres escenes en la confluència del carrer Mairó i el vial nou que ve desde la Riera Ginjolers. Una escena en concret on surt l’Anna Vicens (Elena en la pel·ícula) amb Josep Mª Cortada (que dóna vida a en Marc, l’home de l’Elena), on tots dos observen el pas dels participants d’aquesta tradició religiosa de Setmana Santa.

Anna Vicens, membre del Grup de Teatre de Roses que també va protagonitzar la pel·lícula ‘Morir en Tres Actes’ amb Abel Folk rodada íntegrament a Roses al 2010, assegura que no veu cap inconvenient en rodar una pel·lícula en només 9 dies “ja que l’equip de rodatge és l’ideal, els actors ens coneixem tots i l’equip tècnic és meravellós, i crec que pot quedar un resultat al final del rodatge molt i molt sorprenent”.

Es la principal particularitat d’aquest film emmarcat en el gènere de Terror, que l’equip de rodatge només te nou dies per fer la pel·lícula sencera. El motiu és purament una questió econòmica, ja que “forma part de les pel·licules ‘no budget’, que vol dir sense pressupost, ja que, al marge d’una subvenció de l’Ajuntament de Roses, la major part del total dels recursos econòmics provenen del mateix director, les aportacions dels familiars i de mi mateix”, va afirmar el co-productor executiu, Thomas Spieker, durant la presentació del rodatge, que es va fer dijous passat a la sala d’actes de l’Ajuntament de Roses.

En total el film compta amb18.000 euros, i per això s’ha estipulat “9 dies de rodatge, amb 10 minuts al dia de rodatge, quan una pel·lícula es roda en un mes i mig, gravant entre un i dos minuts al dia, i ho fem així per reduir costos al màxim possible”, va assenyalar Morillo el mateix dia de la presentació.

‘Vestigis’ pel·lícula de Roses cent per cent

Vestigis
Part de l’equip tècnic i d’actors de ‘Vestigis’ durant la presentació a l’Ajuntament de Roses

‘Vestigis’ és un film, 100 x 100 rosinc, ja que el seu jove director, Ivan Morillo, és de Roses, els actors protagonistes, l’Anna Vicens i Joan Fibla, també, i les localitzacions de totes les escenes de la pel·lícula estan situades al casc urbà, al port pesquer, l’antiga depuradora de marisc, la urbanització del Mas Fumats, Canyelles Petites i l’Ajuntament de la Vila (Casa Cambó).

‘Vestigis’ anava a ser un curtmetratge, i si tot anava bé després de la seva estrena, l’idea era fer un llargmetratge a l’estil del que li va passar al director Daniel Sánchez-Arévalo amb ‘Física’, un curt que posteriorment, gràcies al seu èxit, es va convertir en la pel·lícula ‘AzulOscuroCasiNegro’, “però després de veure, gràcies a en Thomas, com Joan Frank Charansonnet rodava un film a Port de la Selva en 7 dies, vaig veure que seria possible fer-ho en 9, i vaig decidir fer un llargmetratge”, va afirmar el director.

Un cop finaltizda Ivan Morillo va afirmar durant la presentació que un cop finalitzat el muntatge i la pel·lícula sigui una realitat els rosincs seran els primer en poder veure-la.

La idea del director i el coproductor és presentar ‘Vestigis’ en festivals, i un d’ells podria ser el de Sitges.

Sinopsi de Vestigis basada en un guió original d’Ivan Humanes

Vestigi ens parla de l’Elena (Anna Vicens), mestre de professió la qual ha perdut una filla durant l’embaràs, i mai ha superat aquesta pèrdua. Els seu matrimoni amb Marcos fa aigües, tot i que el seu home continua enamorat d’ella. Al mateix temps l’Elena enceta una història d’amor tòrrid i lèsbic amb una de les seves ex-alumnes, l’Èrika (Marta Figueras).
Marcos preocupat pel seu matrimoni acudeix a Hermann (Joan Fibla) per tal de salvar el seu matrimoni, el qual els proposarà una teràpia intensiva. Teràpia que consisteix en sotmetre`s durant un cap de setmana al seu nou programa per tal de salvar la seva relació…