Vigilar els infants i evitar el consum d’alcohol, principals consells de Salut Pública per als banyistes

Destaca, entre d’altres, la importància de la supervisió dels infants durant el bany i d’entrar a l’aigua en zones on hi hagi socorristes 

Agència de Salut Pública de Catalunya
Platja de Roses

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) recorda les recomanacions per al bany segur a la platja i a la piscina aprofitant l’inici del mes en què hi ha més activitat a les platges i piscines per rememorar 10 consells fonamentals per gaudir del bany amb salut. Les recomanacions van des de la conveniència de vetllar pel joc dels infants mentre es banyen o juguen a prop de l’aigua fins a la de parar atenció que els més petits i els que no saben nedar portin algun dispositiu (armilles, braçals, bombolletes, etc.) adaptat a l’edat i que els ajudi a mantenir el cap fora de l’aigua en cas que caiguin. També es recorda que els més petits estan exposats al risc d’ofegar-se encara que sàpiguen nedar.

La importància de fer cas de les banderes d’advertiment i desaconsella consumir alcohol abans de ficar-se a l’aigua

L’ASPCAT ressalta també la importància de fer cas de les banderes d’estat de la mar i de respectar sempre els consells dels socorristes. També desaconsella consumir begudes alcohòliques abans d’entrar a l’aigua i mentre es vigila el bany dels infants.

En cas de patir alguna malaltia cardíaca o circulatòria, sempre és recomanable consultar al metge la idoneïtat de la pràctica del bany, la natació o altres activitats aquàtiques. I, a més, cal tenir present especialment la conveniència de fer-les en companyia.

D’altra banda, l’Agència de Salut Pública recorda que les platges i piscines són un lloc magnífic per fer una activitat física saludable i gaudir d’una bona estona amb els familiars o els amics.