La VII Bike Marató del Cap de Creus bat el rècord de participació amb 381 ciclistes

VII Bike Marató del Cap de Creus

La Bike Marató del Cap de Creus a Roses és una marxa ciclista de muntanya

Aquesta marxa ciclista pel Parc Natural del Cap de Creus va tenir un caire solidari a benefici de la Fundació Roses Contra el Càncer

VII Bike Marató del Cap de Creus
La Bike Marató del Cap de Creus a Roses és una marxa ciclista de muntanya

L’organització de la Bike Marató del Cap de Creus, que es va celebrar aquest diumenge passat, tenia el llistó molt alt de l’any passat en quant a la participació, ja que es van inscriure 380 ciclistes. Xifra que semblava costaria superar-la. Doncs els organitzadors d’aquesta marxa de BTT pel Parc Natural ho aconseguit, ja que “el dijous vam tancar preinscripcions amb 298 ciclistes, i avui –per diumenge- hem arribat als 381, un més que l’any passat”, va manifestar Josep Moreno, Secretari del Club Ciclista Roses, que juntament amb Easybikes organitzen des de fa 7 anys aquest marxa de BTT.

És a dir, que aquest esdeveniment esportiu a sobre d’una bicicleta de muntanya, que té com a principal característica que el seguiment del recorregut s’ha de fer amb GPS, va batre el seu rècord de participants.

Un rècord que possiblement s’ha donat gràcies a les novetats que ha hagut enguany, com la de poder participar individualment, a part de en equips de 2, 3 i 4 ciclistes, la introducció de trams nous i inèdits que molts ciclistes, fins i tot, no coneixien.

La marxa pel Parc Natural del Cap de Creus en bicicleta de muntanya consta de dos recorreguts, el curt, de 42 km, amb un desnivell positiu acumulat de 1.300 metres, i el llarg, de 76 quilòmetres, amb un desnivell de 2.400 metres.

Tots els participants, pel preu de la inscripció van poder gaudir al final de la marxa un dinar consistent en una graellada de carn i una bossa de corredor amb una ampolla de vi de la DO Empordà amb una etiqueta especial de la VII Bike Marató del Cap de Creus.

La Bike Marató més solidària

Cal destacar que la VII Bike Marató del Cap de Creus ha estat la més solidària de la seva curta història, ja que “un euro de la inscripció de cada participant l’hem destinat al viatge que farà en Ferdy a benefici de la Fundació Roses Contra el Càncer”, va afirmar Moreno.
En Ferdy és com se’l al regidor d’Esports de l’Ajuntament de Roses, Juan M. Fernández, que al mes de maig emprendrà per tercer any una viatge en bicicleta solidiri.

Des de l’organització van voler agrair la col·laboració de l’Ajuntament de Roses, de les empreses que van cedir material per sortejar entre els participants i, especialment, a tots els voluntaris que fan possible que cada vegada més ciclistes puguin gaudir d’aquesta marxa ciclista pel Parc Natural del Cap de Creus.