Vilafant afegeix 16 mil € als pressupostos participatius per poder executar les 5 propostes més votades

Ajuntament de Vilafant
L'Ajujntament de Vilafant vol executar els 5 projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius

Els veïns de Vilafant podien escollir 3 propostes d’entre els 12 projectes proposats amb una partida de 100 mil euros

Les cinc propostes més votades en els pressupostos participatius de Vilafant tiraran endavant, ja que l’Ajuntament afegirà 16.000 euros a la partida de 100.000 euros  que   estava prevista en aquests pressupostos participatius.

“Finalment hem decidit augmentar la partida en 16.000 euros més per tal de poder executar les 5 primeres propostes, ja que hem cregut que els cinc projectes més votats eren propostes interessants pel municipi i per tant hem considerat que calia acabar de fer l’esforç i afegir aquests 16.000 €, que els incorporarem al pressupost” ha explicat l’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys. El compromís de l’Ajuntament era executar aquelles propostes que rebessin més del 25% dels vots fins arribar als 100.000 euros.

Les cinc propostes guanyadores són: la millora dels camins del Manol que ha obtingut 69,35% dels vots, la millora del parc infantil de la Plaça Atlàntida que ha obtingut el 36.92% dels vots, la millora de la senyalització dels camins de l’entorn del Manol que ha aconseguit el 31.18% dels vots, la instal·lació de tres mini-deixalleries que ha obtingut el 29,75% dels vots i finalment la instal·lació d’una caldera al pavelló que ha rebut el 26,7% dels vots.

Ara que ja es coneixen les 5 propostes guanyadores els serveis tècnics de l’Ajuntament les valoraran i segons les característiques de cadascuna s’iniciarà el procediment corresponent per fer-les realitat. La intenció és executar-les la meitat de la partida del pressupost d’aquest 2020 i l’altra meitat del pressupost del 2021 La previsió és que totes elles puguin ser una realitat al llarg de l’any que ve.

Bona participació i augment del vot per internet

En aquesta segona edició dels pressupostos participatius han votat un total de 558 persones el que suposa el 12% del cens. “Valorem molt positivament aquestes dades de participació, ja que la mitjana en processos d’aquest tipus en municipis com el nostre sol ser d’entre 7% i el 9% del cens. Creiem que anem pel bon camí, però seguirem treballant per estimular la participació ciutadana en tots els àmbits de la vida pública de Vilafant”, ha destacat el regidor de Noves tecnologies i Comunicació, César González.

Aquesta segona edició dels pressupostos participatius a Vilafant ha tingut un gran nombre de vots telemàtics, ja que 524 persones, el 94% dels votants, han fet la seva elecció a través d’internet.
Des del consistori vilafantenc, conscients de la situació provocada per la Covid-19, van voler estimular la participació telemàtica. Per aquest motiu, van habilitar un sistema de votació per internet que permetia fer l’elecció amb pocs minuts. A més també es va fer un enviament a tots els domicilis per fer arribar la informació de les propostes que es podien votar i on a través d’un codi QR es podia realitzar fàcilment el vot. A part del vot telemàtic també es van instal·lar dos urnes al l’ajuntament i al pavelló on s’han rebut 34 vots, el 6% dels participants.