Vilafant aprova la concessió per construir i gestionar una nova residència per a la gent gran

Ajuntament de Vilafant
El ple de l'Ajuntament de Vilafant va aprovar la construcció d'una segona residència per a la gent gran

La nova residència es construirà en uns terrenys municipals de 5.227,65 m2 situats als camps d’en Fita i en Pineda

En el ple ordinari d’aquest mes de novembre, celebrar dimecres passat, l’Ajuntament de Vilafant va aprovar l’adjudicació per a la construcció i gestió d’una nova residència per a la gent gran del municipi.

Vilafant tindrà una nova residència per donar assistència a la gent gran, així ho ha decidit el ple de l’Ajuntament, que ha aprovat per unanimitat amb els vots de tots els regidors del plenari l’adjudicació per a la construcció i la gestió d’aquest equipament assistencial. “Conscients de la gran demanda de places assistencials, vam creure necessari dotar d’una segona residència el nostre municipi, per això hem adjudicat la construcció, però també la gestió d’aquest futur equipament que s’ubicarà en terrenys municipals”, va explicar l’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys.
D’aquesta manera, aquests terrenys municipals situats als camps d’en Fita i en Pineda de 5.227,65m2 es convertiran en una residència per a la tercera edat fent créixer el nombre de places assistencials a la comarca. La concessió serà per 40 anys i l’adjudicatari haurà de pagar un cànon de 18 mil euros anuals.

L’Ajuntament també va aprovar una millora pel que fa a la gestió de l’aigua al municipi, i és que en aquesta sessió s’ha aprovat el nou contracte per aquest servei que continuarà amb FISERSA. El nou contracte millora les condicions, ja que estableix el compromís per part del consistori de reduir el seu consum municipal d’aigua, mentre que l’empresa gestora es compromet a millorar el rendiment de la xarxa per evitar-ne les pèrdues, que en aquests moments són del 50%. El contracte serà vigent del 2021 fins el 2023. Una aprovació del nou contracte programa que s’ha aprovat amb les abstencions del grup de Ciutadans i els vots a favor de l’equip de govern (PSC) i la resta de grups de l’oposició (ERC i Junts per Vilafant)

Conscients del difícil moment pel qual passen els negocis del municipi i amb la voluntat de tirar endavant el Pla de Reactivació Econòmica es va aprovar també la creació de la plaça de tècnic de l’Àrea de Promoció Econòmica per tal de reforçar aquesta àrea tan necessària en aquests moments. La voluntat de tots els regidors del consistori és aconseguir la creació d’una Associació de comerciants per tal d’enfortir el teixit comercial del municipi. Fins ara les tasques d’aquest servei les duia a terme personal eventual a mitja jornada.

En aquest sessió plenària de l’Ajuntament de Vilafant també es va donar el vistiplau als Comptes Generals corresponents a l’exercici econòmic del 2019.

Coincidint amb el dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones els regidors de Vilafant es va aprovar finalment una moció per rebutjar la violència masclista, tot recordant a les dones que n’han estat víctimes o l’estan patint.