Vilafant proposa viure l’experiència de la Fira del Conill

Una paradeta de degustacions de conill a la Fira del Conill de Vilafant de l'any passat

Aquest proper 7 d’abril, Vilafant es tornarà a omplir de la millor gastronomia empordanesa amb la carn de conill com a ingredient principal 

La Mostra Gastronòmica del Conill i Fira de l’Artesania de Vilafant ja s’ha convertit en una cita indispensable per arrencar el mes d’abril. En aquesta 27º edició, vuit restaurants de la comarca demostraran la versatilitat de la carn de conill preparant diversos plats amb aquest ingredient com a eix principal. A més de la mostra gastronòmica, la Fira del Conill també proposa una gran varietat d’activitats lúdiques i culturals que completen, juntament amb la fira d’artesania, l’experiència de la visita a Vilafant. Aquest diumenge 7 d’abril “volem que no hi hagi excusa per venir a la Fira del Conill de Vilafant, per això hem proposat tota mena d’activitats pensades per totes les edats. Aquest any, recuperem la mostra d’oficis antics, com per exemple, el forjador, el ceramista o el llauner”,destaca el regidor de promoció econòmica Francesc Gaspar.

Amb els tiquets de les degustacions es podran tastar cinc plats dels vuit restaurants participants i l’arròs de conill, que preparà l’Escola d’Hostaleria. A més, el tiquet també incorpora un val de 2,50 € de descompte per a la compra de conill a les carnisseries de Vilafant, d’aquesta manera es fomenta el comerç de proximitat i es promou el consum de carn de conill.  Una Mostra Gastronòmica que no s’oblida del dolç, i també inclou el postra típic de Vilafant, les cues de conill, una pasta de full amb melmelada de pastanaga en forma rodona imitant una cua de conill. 

La música també estarà present en aquesta jornada de promoció de la gastronomia del conill, amb concerts d’artistes gironins, com l’empordanesa Laura Guerrero o la cantant de jazz Helena Rosich.

Activitats infantils i juvenils a l’espai del Cau

En aquesta edició s’ha volgut potenciar l’espai del Cau, situat al costat de l’església de Sant Cebrià, on s´hi concentraran les activitats pensades pels joves i els més petits de la casa.

Els tallers infantils i també els dos espectacles pensats pel públic més menut es faran en aquest punt del nucli Antic. Aquest any, també es proposen dues noves activitats, una gimcana i un berenar popular que completaran la programació d’aquest espai. “Creiem que El Cau és un punt que calia omplir d’activitat durant la Fira, ja que és un lloc acollidor ideal per realitzar-hi activitats de petit i mig format”,afirma Gaspar.

La Fira del Conill és sinònim de sortejos, ja que, amb el tiquet de les degustacions es sortejarà un menú per a dues persones en un dels restaurants participants en la Mostra Gastronòmica. Aquest any, a més d’aquest sorteig amb el tiquet, se’n farà un altre pensat per totes aquelles persones que vinguin a la fira i comparteixin a través del seu instagram un moment de la Fira, la instantània que millor expliquin l’experiència Fira del conill, serà la guanyadora d’un altre menú per a dues persones a un dels restaurants de la fira. “Volem que tothom conegui la nostra Fira també a les xarxes, per això hem pensat que aquesta iniciativa podria ser una bona idea per fer que la gent s’animi a explicar, a través d’una imatge, com viuen ells l’experiència de la Fira del Conill”, conclou el regidor de Promoció Econòmica de Vilafant, Francesc Gaspar.

Exit mobile version