Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Vilafant sancionarà l’excés de consum d’aigua com una de les mesures per afrontar la situació de sequera

Vilafant
Ple ordinari de novembre de l'Ajuntament de Vilafant, celebrat ahir, 22 de novembre

El ple ordinari de novembre de Vilafant va aprovar una ordenança per regular les mesures d’estalvi d’aigua en la que es preveu sancions de fins a 750 € pel seu incompliment

La sessió plenària de caràcter ordinari del mes de novembre de l’Ajuntament de Vilafant, celebrada ahir dimecres, 22 de novembre, va aprovar la normativa que ha de permetre aplicar i regular els normes per afrontar la situació de sequera. D’aquesta manera, el municipi estableix la regulació de les mesures per a l’estalvi d’aigua tant a nivell municipal com també particular. Unes mesures d’estalvi d’aigua que ja fa mesos que el municipi aplica, però que amb aquesta nova ordenança disposaran d’un marc legal que preveu les mesures i també les sancions en cas d’incompliment que poden arribar fins als 750 €.  “Aquesta ordenança preveu moltes mesures d’estalvi d’aigua que des de l’Ajuntament ja estem aplicant, com per exemple la reducció del consum públic d’aquest recurs, la disminució de la pressió de l’aigua o l’aplicació de nous sistemes de rec amb menor consum”,  va explicar l’alcaldessa Montse De La Llave durant la sessió plenària.

Un ple ordinari amb diferents temes econòmics, ja que en aquesta sessió es va informar de l’estat d’execució del pressupost municipal amb data de 31 d’agost. També es va explicar les línies generals del que serà el pressupost pel 2024 que l’equip de Govern està treballant. El regidor d’economia i hisenda, Víctor Grau, va informar al ple que el període mitjà de pagament a proveïdors del darrer trimestre  és de 15,30 dies, destacant que estem satisfets d’aquesta xifra, ja que el pagament mitjà a proveïdors s’ha reduït considerablement respecte a l’anterior trimestre”.

En aquesta sessió, el plenari va acordar, també, la creació d’un reglament intern a l’Ajuntament que, a través d’uns nous canals de comunicació interns, permetrà vetllar i alertar de conductes que puguin ser sospitoses de frau. D’aquesta manera, el consistori de Vilafant referma el seu compromís amb les polítiques de bon govern i de foment de la cultura de la integritat pública i la probitat institucional.

Així mateix, es va acordar que la Guàrdia Municipal de Vilafant estarà connectada amb la xarxa RESCAT del departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, per tal que els agents puguin col·laborar i estar informats de totes les actuacions policials al municipi, creant, així un flux d’informació que permetrà millorar l’actuació de tots els cossos que treballen per la seguretat al municipi. “Amb l’entrada de la nostra Guàrdia en aquesta xarxa del departament d’Interior, millorarem la coordinació entre les diferents forces i cossos de seguretat, això ens permetrà millors actuacions, per exemple en casos d’emergència”, va explicar el regidor de Seguretat, Francesc Gaspar.

L’Ajuntament de Vilafant, durant la sessió plenària, va mostrar el seu compromís en contra de la violència masclista  amb una moció presentada pel grup d’ERC i recolzada amb per tots els grups que formen el plenari municipal.