Vilajuïga i l’Escala reben subvencions per realitzar actuacions relacionades amb la lluita contra el canvi climàtic

Territori i Sostenibilitat

Foto: gerardom

Els ajuts es destinaran a accions per reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i a l’elaboració de programes d’adaptació al canvi climàtic

Territori i Sostenibilitat
Foto: gerardom

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha publicat les resolucions d’atorgament de les subvencions a ens locals per al desenvolupament d’actuacions contra el canvi climàtic per al període 2013-2014, per un import total de 850.000 euros. Aquestes actuacions es destinen a la reducció d’emissions difuses de gasos amb efecte d’hivernacle en el sector de la mobilitat i a la redacció de plans locals d’adaptació al canvi climàtic.

Pel que fa a la mobilitat, 44 ajuntaments catalans obtindran la subvenció. Les principals actuacions consisteixen en la construcció i la senyalització de carrils bici, creació d’aparcaments i adquisició de bicicletes, i en la compra de vehicles de baixes emissions.

Així, l’Ajuntament de Vilajuïga ha estat subvencionat amb 14.468 euros per l’adquisició d’un vehicle elèctric per a la brigada municipal, i l’Ajuntament de l’Escala rep un ajut de 60.000 euros per la construcció d’un carril bici al tram interior de l’anella cicloturística

Podeu consultar la relació dels 44 ens subvencionats aquí.

Sis ens més rebran ajuts per a l’elaboració de programes d’adaptació al canvi climàtic, a més de l’Ajuntament de Banyoles, que també en tindrà per a la reducció a través de la mobilitat.

Aquests són els 6 ens subvencionats pels programes d’adaptació al canvi climàtic.