Vint anys de Pujada Patriòtica al Puig de l’Àliga de Roses

Pujada Patriòtica al Puig de l’Àliga de Roses

A dalt de tot de la urbanització de Els Grecs, a tocar al dolmen del Llit de la Generala

Enguany, 2014, es compleix la vintena edició de la tradicional i patriòtica caminada al Puig de l’Àliga de Roses

Pujada Patriòtica al Puig de l’Àliga de Roses
Els participants de la XX Pujada Patriòtica al cim del Puig de l’Àliga

La pujada al Puig de l’Àliga es porta a terme, tradicionalment, durant la Diada Nacional de Catalunya, però enguany, per questió d’incompatibilitat d’horaris per poder participar a Barcelona de la Via Catalana el passat onze de setembre, s’ha fet avui, dia 13.

Una pujada que, després de veure canvis els dos darrers anys, tant en l’horari com en el trajecte, a causa precisament pels actes organitzats per l’Assemblea Nacional Catalana durant la Diada, enguany s’ha pogut fer com sempre, és a dir, “sortim des de la plaça de l’Església, pugem per la urbanització dels Grecs, resseguim els camins dels dòlmens per sortir al pla de les Gates, seguim la pista fins a la font de la Vich, arribarem al Mas d’en Causa, on farem l’esmorzar. D’aquí al cim”, va explicar aquest matí el president de l’Associació Excursionista Cabirols, Toni Blanch.

I un cop a dalt del Puig de l’Àliga s’ha hissat la senyera catalana, s’ha portat a terme els parlaments per, tot seguit, cantar l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors, el qual ha donat per finalitzada la pujada patriòtica a la muntanya més popular de la Vila de Roses.

Vint anys de Pujada Patriòtica

Pujada Patriòtica al Puig de l’Àliga de Roses
A dalt de tot de la urbanització de Els Grecs, a tocar al dolmen del Llit de la Generala

Una pujada de la qual enguany es compleix el vintè aniversari. Va ser al 1994 quan el Club Atletisme Roses va portar a terme la primera pujada al Puig de l’Àliga, agafant el relleu la desapareguda associació L’Empenta Jove. Una pujada patriòtica que es organitzada actualment per l’Associació Excursionista Cabirols.
“Volíem celebrar la vintena edició d’aquesta pujada patriòtica, però ens ha agafat a contrapeu a causa de la Via Catalana, així que, com aquest mes d’octubre Cabirols fa quinze anys de la seva fundació, ho celebrarem llavors”, ha explicat Toni Blanch.

L’idea, a banda de algun acte que es pugui celebrar “es regalar una polar als socis per a quan fem excursions els dies de fred”, ha avançat Blanch.