Vint-i-dos rosincs eixerits, trempats i macos es fiquen al mar per donar la benvinguda al 2015 amb un bany

Primer bany a Roses de 2015

Els vilatans rosincs eixerits trempats i macos que s'han ficat a l'aigua per gaudir del primer bany de 2015

El primer bany de l’any a la platja Nova de Roses ha tingut una bona acollida amb centenars d’espectadors

Primer bany a Roses de 2015
Els vilatans rosincs eixerits trempats i macos que s’han ficat a l’aigua per gaudir del primer bany de 2015

El passat 21 de desembre una desena de vilatans es van donar un bany a la platja de La Punta de Roses per tal de col·laborar amb La Marató de TV3. Una iniciativa impulsada pel gerent de Magatzems Biel’s, Joan Plana, i organitzada pel GEN Roses.

I el mateix Plana ha estat l’impulsor de fer el primer bany de l’any a Roses. Una remullada que, en aquesta ocasió, a la platja Nova de la Vila.

I si el passat desembre van ser 10 valents els que es van remullar, aquest matí a les 12 del migdia, s’ha doblat aquesta quantitat de banyistes ja que han estat 22 els rosincs i rosinques els que s’han ficat a l’aigua per donar la benvinguda al nou any amb una bona remullada, “cada any em banyo davant de casa, a Santa Margarida amb el meu germà, però com enguany ha marxat amb la seva xicota i els amics a celebrar el cap d’any fora, enlloc de fer el bany he vingut aquí per seguir la tradició i fer una mica d’ambient”, ha afirmat el rosinc Gerard Blanché, un dels 22 valents que s’ha ficat a l’aigua assegurant que aquesta “estava fresqueta, però és pot aguantar, l’hem provat de vegades que estava més freda i pitjor”.

Primer bany a Roses de 2015
Un centenar de persones s’ha concentrat al passeig marítim de Roses per mirar el primer bany de l’any

La Teresa Seseras i la Mª Teresa Saenz han estat dues rosinques que també s’han ficat a l’aigua per celebrar el nou any, ja que “som veïnes i usuàries a l ‘estiu d’aquesta platja. L’aigua estava molt bona i esperem que aquesta iniciativa, que ha estat magnífica, es faci cada any i vagi a més ”, han assenyalat totes dues Teresas, la Seseras i la Saenz.

La rosinca Montse Alonso ha assegurat que “és la tercera vegada que ho fem nosaltres en família amb alguns amics i enguany ens hem pogut banyar de manera popular amb més gent”.

I un que és va banyar el passat 21 de desembre i ha repetit aquest matí ha estat el regidor de Festes i Carnaval de Roses, Juan M. Fernández, el qual ha assenyalat que “després d’uns dies amb forta tramuntana s’ha aixecat un dia esplèndid sense vent, sembla que s’hagi fet exprés per poder gaudir d’aquest primer bany del nou any”. Repecte a la temperatura de l’aigua ha assegurat “que està glaçada”.

L’organitzador, en Joan Plana, s’ha mostrat molt content de la celebració d’aquest primer bany de 2015, ja que “no m’ho esperava aquesta resposta, estic sorprès, ja no per la quantitat de persones que s’han banyat, sinó per la gent que hi havia al passeig marítim mirant el bany”. La veritat és que ha creat molta expectació entre els vianants ja que s’ha arribat a concentrar un centenar de persones al passeig per veure com vint-i-dos vilatans eixerits, trempats i macos es ficaven a l’aigua per gaudir del primer bany de l’any que segons Plana, “tindrà continuïtat el propers anys, ja que pot ser una atracció més del poble de Roses, i tindrà un efecte multiplicador en quant als participants”.

Primer bany a Roses de 2015
Els banyistes han pogut gaudir després del bany d’un brou calent i brunyols

La participació per als propers anys està assegurada, si més no pel que fa als que s’han banyat avui, ja que tots han coincidit en que ha estat una iniciativa “fantàstica, esperem que es faci cada any i que vingui més gent a banyar-se”, han assegurat, tot i que expressant un desig: “que els propers anys faci el mateix dia que avui”.

Després del bany els participants han pogut gaudir d’un brou calent preparat pel restaurant Tramonti i d’uns bunyols gentilesa de Can Cairó.