Inici Comarca Vint-i-un casos relacionats amb les drogues va atendre l’any passat el SOD...

Vint-i-un casos relacionats amb les drogues va atendre l’any passat el SOD de l’Alt Empordà

SOD, Servei d’Orientació i assessorament sobre Drogues, inicia un nou curs destinat a adolescents i joves de la comarca

En el marc del Programa de Prevenció de Drogodependències que promou l’àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, aquesta setmana inicia un nou curs el Servei d’Orientació i assessorament sobre Drogues (SOD), destinat a adolescents i joves de la comarca.

Aquest servei, que durant el curs 2013-14 ha atès 21 casos, és un recurs de primera atenció especialitzat en orientar, assessorar i donar resposta a les diferents demandes d’informació, prevenció i atenció plantejades per adolescents, joves, adults, pares, mares i professionals de la comarca en relació a les drogues i a les conductes de risc.

El SOD té com a finalitat oferir atenció personalitzada a qualsevol persona i especialment als joves, a les famílies i als professionals per l’assessorament en prevenció i intervenció en drogues i conductes de risc associades, de manera confidencial i gratuïta. Poden ser temes de consulta sobre efectes i conseqüències del consum de drogues, recursos assistencials i orientació en casos de dificultats o problemes relacionats amb seu ús o abús, entre d’altres.

El SOD es presta a les dependències de l’Àrea de Benestar, al segon pis del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, cada dimarts de 16 a 19h. Per poder accedir a aquest recurs només cal demanar hora al telèfon 972 677 050, o bé a través del correu electrònic sod@altemporda.cat.

Aquest Servei s’emmarca en un dels objectius estratègics fixats pel Pla per a la Inclusió i la Cohesió Social de l’Alt Empordà 2013-2016 que es fixa reforçar els recursos de caràcter preventiu en l’àmbit de la salut per als adolescents i joves de la comarca i, més en concret, en promoure recursos específics que facilitin l’atenció i la informació en l’àmbit de la salut per als adolescents i joves de la comarca.

Exit mobile version