Una vintena de joves completa un camp de treball al Parc dels Aiguamolls de l’Empordà

Aiguamolls de l'Empordà
Participants al camp de treball amb bosses de deixalles

Els participants al camp de treball, d’entre 14 i 17 anys, han fet tasques de neteja aquest agost a les basses Saloma, al paratge de les Garrigues, a Palau-saverdera 

Aiguamolls de l'Empordà
Participants al camp de treball amb bosses de deixalles estretes durant la neteja

Una vintena de joves d’entre 14 i 17 anys ha finalitzat aquest dilluns la seva participació en un camp de treball organitzat per la Direcció General de Joventut de la Generalitat al Parc dels Aiguamolls de l’Empordà, concretament al paratge de les Garrigues, al terme municipal de Palau-saverdera. Aquests joves han dut a terme, sobretot, tasques de neteja a les basses Saloma durant 15 dies.

Els participants han retirat espècies invasores de la bassa Saloma de dalt, com ara plantes aquàtiques al·lòctones i animals com tortugues de Florida. De la bassa gran de les Garrigues s’han extret quilos de deixalles: bateries, ferralla i fins i tot una barca abandonada.

Aquestes accions dins el Parc es traduiran en un conjunt de noves actuacions que quedaran recollides en un projecte de millora en el que han participat el mateix Parc Natural dels Aiguamolls, l’Ajuntament de Palau-saverdera, veïns de les basses i el grup Remena-rocs de la IAEDEN-Salvem l’Empordà, el qual ha coordinat aquest camp de treball impulsat des de la Direcció General de Joventut de la Generalitat.