La violinista Ala Voronkova clou aquesta tarda el cicle Tarda de Clàssics del Teatre Municipal de Roses

Ala Voronkova

La violinista Ala Voronkova tornarà a tocar el seu violí a Roses, però en aquesta ocasió dins el Cicle D'Nits

Ala Voronkova és una destacada solista de l’Orquestra del Teatre Bolshoi de Moscou i de la Filharmònica de Moscou

Ala Voronkova
La violinista Ala Voronkova

Aquesta tarda, la reconeguda violinista Ala Voronkova clourà el cicle Tarda de Clàssics de la present temporada del Teatre Municipal de Roses.
Voronkova és una destacada solista de l’Orquestra del Teatre Bolshoi de  Moscou i de la Filharmònica de Moscou, Ala Voronkova s’ha establert a Barcelona, on actua com a solista convidada a l’OBC i a l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

Ala Voronkova no és només l’hereva d’una tradició musical que uneix precisió tècnica, musicalitat i sentit absolut. Guanyadora de diversos concursos internacionals, el seu amor per l’instrument va forjar la carrera d’una nena prodigi, ja que la seva obsessió pel violí va començar fins i tot abans que pogués parlar. Primer a Ucraïna i més tard a Rússia, Voronkova va realitzar una carrera meteòrica, actuant en les principals sales de concert d’ambdós països, a la ràdio i a la televisió soviètica.

Durant diverses temporades va ser convidada a participar en l’Orquestra del Teatre Bolshoi, on també va formar part de l’Orquestra de Cambra i l’Ensamble de Violinistes del famós teatre moscovita, a més de fundar el Trio del Bolshoi i el Quartet Bolshoi, amb els quals va realitzar actuacions per diverses capitals soviètiques; més tard va ser contractada com a solista de la Filharmònica de Moscou.

Un cop establerta a Barcelona, ha treballat com a solista i concertino associat de l’Orquestra simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i com a concertino convidada de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

El preu de les entrades és de 8 euros.

El concert s’iniciarà a les 18 hores.