Visita guiada al Castrum Visigòtic de Roses amb l’arqueòloga Anna M. Puig, responsable de les excavacions

Castrum Visigòtic de Roses

Adorn o figura llaurada en relleu en una pedra, que es va trobar en la campanya d'excavacions de 2015 al Castrum Visigòtic de Roses

Una visita, a més, que serà teatralitzada i servirà per presentar les campanyes d’excavacions realitzades els darrers anys al poblat visigòtic

Castrum Visigòtic de Roses
Adorn o figura llaurada en relleu en una pedra, que es va trobar en la campanya d’excavacions de 2015 al Castrum Visigòtic de Roses

Dins la programació de la Festa Major de Roses, demà, divendres 11 d’agost, a les 19 hores, tindrà lloc una visita teatralitzada al Castrum Visigòtic.

Per a l’ocasió, i per fer-la més enriquidora, la visita comptarà amb la participació d’Anna M. Puig, directora de les campanyes arqueològiques realitzades els darrers anys al jaciment, que explicarà el desenvolupament de les mateixes i els coneixements obtinguts entorn al monument.
Per exemple, Puig, explicarà la trobada de la muralla original a la banda de Ponent del Castrum, la descoberta de les primeres restes del poblat visigòtic, entre d’altres troballes.

La darrera campanya d’excavació del castrum visigòtic del Puig Rom, es va realitzar el passat mes de juliol a càrrec de la Universitat Rovira i Virgili. Els treballs s’emmarquen en el projecte quadriennal subvencionat per la Generalitat de Catalunya i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses, per a l’estudi i posada en valor d’aquest jaciment.

El jaciment del Puig Rom, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 1963, data del segle VII dC i se situa en el context històric de finals de la Hispània romana i inici del domini dels monarques visigots.

Les campanyes realitzades al llarg d’aquests quatre anys, han permès la neteja, delimitació i conservació de les restes conegudes fins ara, així com la descoberta de nous espais i coneixements sobre la tipologia d’ocupació que es donà en el castrum, detalls que l’arqueòloga Anna Maria Puig donarà a conèixer durant la visita de demà.

Per participar en la visita cal inscriure’s prèviament a l’Oficina de Turisme.