“Visitants d’Honor de la DO Empordà”, iniciativa per impulsar el món de l’enoturisme a casa nostra

“Visitants d’Honor de la DO Empordà”

Josep Serra, Marc Testart i Maria Espelt bridant per l'èxit del projecte “Visitants d’Honor de la DO Empordà”

Iniciativa que consta d’un cicle de visites a 22 cellers de la DO Empordà repartides en dos anys

“Visitants d’Honor de la DO Empordà”
Josep Serra, Marc Testart i Maria Espelt bridant per l’èxit del projecte “Visitants d’Honor de la DO Empordà”

La Jove Confraria de Caves i Vins de l’Empordà i el Consell Regulador de la DO Empordà van presentar ahir, al Mas Coll de Roses el programa “Visitants d’Honor de la DO Empordà”, iniciativa que té com a “objectiu atraure gent per potenciar l’enoturisme”, va afirmar Marc Testart, Secretari de la Jove Confraria de Caves i Vins de l’Empordà, entitat que conjuntament amb el Consell Regulador de la DO Empordà posen en marxa aquest mes de març aquest projecte, amb el qual es vol fomentar les visites als cellers empordanesos i impulsar la creació d’un grup d’amants del vi a la Denominació d’Origen Empordà. “Una iniciativa que vol sumar clarament el posar en valor el que ens fa diferents i especials a d’altres Denominacions d’Origen i d’altres zones vitivinícoles” va assenyalar el president de la Comissió de Promoció de la DO Empordà, Josep Serra, per remarcar que aquesta iniciativa surt de la necessitat de “crear una proposta, una atracció, per aquelles persones que han convertit en una afició les seves visites als cellers dels vins de l’Empordà”, va manifestar

Per aquest motiu s’ha creat la butlleta “Visitants d’Honor de la DO Empordà”, on surten per aquest 2016 deu cellers que es poden visitar, i un cop s’hagin visitat 5, es rebrà un diploma amb la distinció de Visitant  d’Honor. Un visitant que podrà gaudir de “propostes ben singulars sempre acompanyats dels enòlegs i propietaris dels cellers, els quals posaran en valor els atractius característics en relació als vins de l’Empordà”, va assenyalar Serra.

Uns vins de l’Empordà amb uns valors, precisament, a l’alça, ja que com va explicar Testart, un exemple d’això “és la Mostra del Vi de Figueres, on la Jove Confraria de Caves i Vins de l’Empordà participa i el nostre espai de tasts de vins s’omple de gent fora de la comarca i d’arreu per conèixer més bé els nostres vins” per destacar que “molts dels visitants ja en tenen coneixement, parlen bé i fan córrer la veu”.

L’amfitriona de l’acte, l’enòloga Maria Espelt, va afirmar que “estem molt contents de com ha anat pujant el nombre de visitants a nivell enoturístic, la qual cosa vol dir que estem treballant en fer bons vins i en promocionar-los”.  En aquest sentit cal assenyalar que el passat 2015 més de 40.000 persones van visitar les vinyes i cellers de la DO Empordà.

Destacar que aquesta proposta de “Visitants d’Honor de la DO Empordà” consta d’un cicle de visites a 22 cellers repartides en dos anys. Deu aquest 2016 i dotze l’any vinent.