Inici Actualitat VOC, la mostra de cinema i audiovisual en llengua catalana, arriba a...

VOC, la mostra de cinema i audiovisual en llengua catalana, arriba a Roses

Demà divendres i dissabte se celebra a Roses la mostra d’audiovisual en català VOC, acrònim de Versió Original en Català

VOC és un nou projecte impulsat per Òmnium Cultural amb la finalitat d’estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic.

I la manera de contribuir a la seva difusió és es fa amb la creació uns premis que volen reconèixer els millors curtmetratges (màxim 20 minuts), websèries i micrometratges (2 minuts) realitzats originalment en català i incentivar la creació de nous continguts.

Així, demà divendres i dissabte dia 26 de novembre, de 5 de la tarda a 9 del vespre al Teatre Municipal es podran veure els millors curts, alguns capítols d’algunes sèries emeses exclusivament per internet i un parell de micrometratges. Durant cada sessió els assistents podran votar el millor curtmetratge, “ja que a part del premi del jurat també es lliurarà un premi popular”, ha manifestat Lluís Casadellà, president d’Òmnium Cultural a l’Alt Empordà, assenyalant que “en total de curtmetratges s’han presentat 122 dels quals el jurat ha seleccionat 15, que seran els que es projectaran al Teatre de Roses, 8 el divendres, i 7 el dissabte”.
Cal assenyalar que només per assistir i votar els assistents participaran en el sorteig d’un abonament de FILMIN per un mes.

Aquesta mostra de cinema i audiovisual en llengua catalana viatja arreu Catalunya, i Òmnium Alt Empordà després de portar-la a Figueres el cap de setmana passat, ara visita Roses perquè “des de l’entitat es va pensar en portar-la a una població, més enllà de Figueres, que tingués forces socis d’Òmnium i aquí hi ha 90”, ha dit l’Imma Carrion, sòcia i col·laboradora d’actes organitzats per aquesta entitat, que sense ànim de lucre, treballa per la promoció de la llengua i la cultura catalanes.

Durant les 4 hores que durarà cada sessió hi haurà un recés, després del visionat dels curtmetratges, per obsequiar al públic amb un refrigeri i poder votar els curts que consideri cadascú dels assistents. I després del descans “és quan es projectarà una de les websèries més votades des de la web d’Òmnium i també un dels microrelats, també dels més votats a la web”, ha desvetllat Carrion, per afegir que “per acabar es projectarà cada dia una pel·lícula en català que s’ha estrenat a la gran pantalla, el divendres serà ‘El rei borni’ i el dissabte ‘El camí més llarg per tornar a casa’.

L’entrada per assistir al VOC al Teatre Municipal de Roses és de 2 €. Entrada que donarà dret a participar en el sorteig d’un abonament de FILMIN per un mes, web per veure sèries per internet.

Exit mobile version