“Volem la independència del nostre país perquè ens dóna la gana”

Carme Forcadell, presidentat de l'ANC

Carme Forcadell, presidenta de l’ANC va oficialitzar la presentació de l’Assembla Nacional territorial de “Roses per la Independència”. Un acte que es va portar a terme al Teatre Municipal de Roses. Una sala teatral que es trobava ple a vessar. D’independència.

Carme Forcadell, presidenta de l’ANC

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, que va presidir l’acte de la secció territorial de l’ANC, Roses per la Independència, va rebre l’aprovació de l’auditori que emplenava el TMR un fort aplaudiment quan va acabar la seva explicació de perquè els independentistes “no hem de donar explicacions pel fet de ser-ho” . Va posar el següent exemple per il·lustrar el sentiment que volia explicar: Una enquesta que un diari espanyol va fer en època franquista a diversos escriptors catalans els preguntava perquè escrivien en català, “un va dir, va continuar Forcadell, que escrivia en català perquè és una llengua mil·lenària. Un altre que escrivia en català perquè era la llengua de la seva familia, del seu poble. Un tercer perquè pensava i estimava en català, i l’escriptor valencià Joan Fuster va dir: escric en català perquè em dóna la gana”. Aquesta és la resposta, va remarcar la presidenta de l’ANC, perquè ens dona la gana. Volem la independència del nostre país perquè ens dóna la gana… Perquè ens dona la gana”. Un fort aplaudiment va ser la resposta dels assistents a aquesta proclama de Forcadell.

L’estat espanyol farà l’impossible per evitar el referèndum

Sense cap paper que el fes de servir de guió del seu discurs, va començar el mateix afirmant “que la independència no serà fàcil”. Un afirmació basada en la campanya d’amenaçes i por encetada pel govern espanyol en general, i de “Rajoy, José Mª Aznar i els militars” en particular. Va dir que el que diuen són mentides. “És mentida que no podrem pagar les pensions i és mentida que no podrem pagar l’atur”.

Forcadell va donar a entendre, a l’igual que la setmana passada ho va dir el filòsof Josep Mª Terricabras, que la Unió Europea tindrà l’última paraula en el procés de independència de Catalunya, “mai ha passat abans que un Estat de l’Unió Europea hagi tingut un procés de secessió. I ara hi han uns quants processos en marxa, les Illes Feroe, Grenlàndia, Flandes, Escòcia i Catalunya. Perquè tot i les pressions de l’estat espanyol per a que Europa es pronucii en contra del referèndum, segons Forcadell, no ho ha fet i “l’Unió Europea es pronunciarà quan arribi el moment, i ho farà. I Europa no s’ha pronuciat mai en contra de la democràcia. Europa mai no ha dir que no a cap país que de manera democràtica i pacífica ha volgut ser un país lliure”.

La presidenta de l’ANC va alertar als independentistes sobre els arguments que utilitzarà el govern espanyol per evitar l’estat pròpi català, “primer ens intentaran comprar, coaccionar, fer xantatge, però, després arribarà un moment que en diràn que ens estimen, que s’han equivocat, que tenim dret a l’autodeterminació i arreglaran la Constitució per exercir aquest dret. Fins i tot, ens diran que ens donen el pacte fiscal. Per això, va continuar Carme Forcadell, hem demostrar que estem units i consolidar la majoria social arribant aquelles persones que no són independentistes”.

Projecte solidari i pacífic

Teatre Municipal de Roses

En aquest sentit, Forcadell va afirmar que “el nostre projecte d’independència és inclusiu i solidari, democràtic i pacífic. Que aquesta independència no és un fi, és un mitjà per viure millor. Per ser catalans no hem de renunciar a res. Per nosaltres tots són catalans, tant els que voten sí a la independència com els que voten no a l’estat propi”.

La independentista va assegurar que “no estem en contra de res ni de ningú, només estem a favor d’una Catalunya lliure. No volem fronteres, volem un país independent com és qualsevol de l’Unió Europea”.

Fent un símil amb l’altletisme, Carme Forcadell va assenyalar que “hem batut un rècord de velocitat. Hem aconseguit en 3 setmanes, des de l’11 de setembre a fins a finals del mateix mes el que no hem aconseguit en 25 anys. Hem corregut molt, però a ra hen de fer una cursa de resistència plens de tenacitat, coratje i valentia. Tots plegats. Govern, Ajuntaments i Societat”,

Per això, Carme Forcadell va remarcar que aquest procés d’independència “no es pot dilatar en el temps”, que s’ha de fer en una legislatura, donant tres motius principals per argumentar la seva afirmació, “primer perquè si ara el govern espanyol no inverteix en Catalunya encara ara invertirà menys. Segon, perquè com a poble no podrem aguantar aquesta tensió, i tercer perquè hi ha moltes famílies que ho estan passant malament, amb molts nens vivint per sota el llindar de la pobresa”.

Tot seguit vafer una crida per a que tothom vagi a votar al 25 N per aconseguir el major nombre de diputats independentistes “ara tenim 84, si aconseguessim 95 ens legitimaria davant d’Europa i davant del món. Per això, s’ha d’anar votar, i votar opcions independentistes”.

Passar a la Història

Finalment, Carme Forcadell, va remarcar que “la nostra generació ha de passar a la Història com la generació que ha aconseguit la independència d’aquest país, no com la generació que va deixar escapar l’oportunitat de ser-ne”.

I va arrodonir el seu discurs citant a Jean Cocteau “Ho van aconseguir perquè no sabien que era impossible”.

Dani Abad, Delegat Territorial de Roses de l’ANC

L’acte de presentació de Roses per la Independència, la secció territorial de l’ANC, va estar conduit per Teresa Seseras del Grup de Teatre de Roses, que va anar donant pas, fent una breu pinzellada dels seus currículums, a tots els ponents i artistes que van participar. El primer a pujar a dalt l’escenari va ser Ignasi Tomás, director del GTR, que va recitar un poema de Joan Maragall. Per tal de fer més dinàmic l’acte es va alternar actuació musical amb els parlament dels ponents. Així, Seseras va presentar en segon lloc al delegat de l’ANC a Roses, Dani Abad, el que va destacar que “després de 9 mesos de la presentació de la comarcal de l’Alt Empordà per la independència, estem a punt d’assolir la representació del 100 % dels 68 municipis de la comarca en quant a assemblees territorials. I al mateix temps 40 municipis formen part de l’Associació de Municipis per la Independència, l’AMI, representant més del 85% de la població altempordanesa”. Abad també va explicar què és l’Assemblea Nacional Catalana, dient que és una organitació unitària i transversal, democràtica i cívica, “que treballa per tenir una majoria social favorable per la independència de Catalunya. És el moviment popular nascut com a relleu natural de les consultes populars per la independència iniciades a Arenys de Munt i que va culminar amb la consulta a Barcelona”. El delegat territorial independentista també va voler fer una crida per a que tothom vagi a votar el proper 25 de novembre.

Tot seguit, Teresa Seseras va presentar al president de l’ANC Alt Empordà, Sebastià Pèlachs, que després del seu parlament va deixar pas a l’actuació del cantautor Josep Tero. A l’actució del músic empordanés li va seguir l’intervenció de Josep Mª Cervera, alcalde de Port de la Selva i cofundador, amb els ajuntaments d’Arenys de Munt i Vic, l’any passat de l’Associació de Municipis per la Independència. Cervera va remarcar l’objectiu més proper de l’entitat dient que “l’AMI va nèixer el 14 del 12 del 2011, són més de 600 municipis, entre ells Roses, que estan adherits a l’associació. Un 65 % del territori català. El nostre objectiu per celebrar el primer de l’AMI el proper 14 de desembre és arribar als 700 municipi i que un d’aquests sigui Barcelona”.

La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell va tancar el torn de parlaments donant pas a la darrera actuació de la nit, a càrrec de Feliu Gasull i Claudia Schneider.

I amb l’himne de Catalunya, El Cant del Segadors, es va tancar aquest de presentació de Roses per la Independència, tot i que abans d’abandonar l’amfiteatre els assistents van cridar de manera espontània la proclama independentista que va nèixer  a la multitudinària manifestació del passat 11 de setembre, IN – INDE – INDEPENDÈNCIA!