“Volem que la cavalcada dels Reis Mags de Roses sigui una referencia a la comarca”

Cavalcada dels Reis Mags a Roses

La cavalcada dels Reis Mags a Roses va ser un dels actes amb assistència de públic durant les festes de Nadal

El regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner, afirma que un dels objectius és que  la cavalcada dels Reis Mags de Roses sigui una alternativa a la de Figueres

Cavalcada dels Reis Mags a Roses
La cavalcada dels Reis Mags a Roses va ser un dels actes amb assistència de públic durant les festes de Nadal

La cavalcada dels Reis Mags de Roses ha donat un tomb en quant a la seva qualitat, esdevenint tot un espectacle. Tot va començar l’any 2016 per, paradoxes de la vida, per una amenaça de pluja que finalment no va aparèixer. El que va provocar que la comitiva reial anés des de les portes de la Ciutadella fins a l’envelat de la plaça Frederic Rahola, sense parar a la plaça Catalunya, com estava inicialment previst.

Va anar tant bé, va agradar tant, gràcies als malabaristes, xanquers, animals gegants i la resta actuacions de circ que acompanyaven als Reis Mags, que al 2017, tot i la tramuntana, els rosincs van sortir en massa al carrer per donar-les la benvinguda.

I clar, les bones noves corren com la pólvora i va fer que en la cavalcada d’enguany milers de persones, destacant que moltes d’elles provenien de pobles del voltant, fossin testimonis que la cavalcada del Reis Mags és realment espectacular.

“El nostre objectiu és que la cavalcada del Reis Mags de Roses sigui una referència a la comarca, no podem competir en pressupost a la de Figueres, però el nostre objectiu és que sigui una alternativa a aquesta, i per això l’any vinent la volem fer millor encara, però per això és necessari comptar amb voluntaris que vulguin participar, ja que enguany hem tingut menys que l’any passat i per aquest motiu han hagut algunes activitats que no es van poder fer durant la cavalcada”, ha manifestat el regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner, fent una valoració de les activitats desenvolupades durant les festes de Nadal a Roses, que ha considerat “molt positiva, ja que la participació ha estat molt bona en totes elles, tret de la Revetlla de Cap d’Any, ja que els socis de la SUF no va voler fer-la conjunta amb l’Ajuntament com l’any passat, i vam punxar, i a ells els hi va anar molt bé, per la qual cosa els felicito”.

Un canvi que va haver en aquestes festes de Nadal va ser el canvi d’ubicació, per la meteorologia, de la festa del Cagatió, que va passar de la plaça del Teatre a l’envelat i que va ser tot un encert, perquè la mainada no va passar fred i l’actuació del grup de música va lluir més que si es fes a l’aire lliure. Tot i això, Giner no ha pogut assegurar que l’envelat de la Rahola sigui l’emplaçament definitiu del Cagatió “perquè hi ha una entitat que el té ocupat durant aquests dies per la quina de Nadal i pot ser un entrebanc per aquesta entitat fer aquesta festa a l’envelat”.