Volen que dimiteixi l’alcaldable de Rosincs, Paqui Guijarro, i els números 2, 3 i 5 de la llista

Eleccions municipals de Roses 2015

Rosincs podria quedar-se sense candidatura a les eleccions municipals

Rosincs
L’Assemblea de Rosincs vol la renúncia de  la seva alcaldable, Paqui Guijarro

La candidata a l’alcaldia de Roses per Rosincs, Paqui Guijarro, el número 2 de la llista, David Terrones, el número 3, José Gómez, i la número 5, Mercé Fàbrega es retiren de la cursa electoral per assolir l’alcaldia de Roses a les properes eleccions municipals del dia 24 de maig.

Segons ha pogut saber viladeroses.cat, els quatre membres del cinc primers de la candidatura, més una altra que no està  a la llista, la Wassima Saadoun, responsable de comunicació del partit, van ser acusats de saltar-se el codi ètic i  prendre decisions fora de l’assemblea, per la qual cosa es va exigir a Guijarro, Terrones, Gómez  i Fàbrega, que signessin la seva renúncia de la  candidatura. Tot i això, de moment cap d’ells ha signat la seva renúncia.

Unes acusacions provinents de la número 4, Sílvia Jurado, la qual va ser el detonant que les desavinences en el si del partit de Rosincs es fessin públiques quan van afirmar el passat 30 d’abril a la xarxa social de Facebook que deixava la formació amb aquestes paraules: “Hola a todos. Cómo sabéis formaba parte de ROSINCS. Sí, formaba de lo que creía que era un proyecto solidario y asambleario. Tras mostrar mi inconformidad con algunos aspectos del funcionamiento interno del partido, y tras no recibir respuesta alguna por la cap de llista, he decidido desmarcarme de este partido.
Que gane el mejor.”

Segons aquestes paraules de la Sílvia, que està acompanyada a la llista pel seu pare, Eduardo Jurado, amb el número 15, i la seva germana, la Sara Jurado, com única suplent, tot sembla indicar que va ser la primera en denunciar la mala praxis dels candidats dels quals ara volen que signin la seva renúncia a formar part de la candidatura, Ara, i fins al moment, la pròpia Jurado és la nova cap de llista de Rosincs.

Tot i això, port ser que no faci falta tenir nova alcaldable, ja que podria ser que Rosincs no sigui a la cursa electoral, donat que actualment la formació té 18 persones a la llista electoral, 17 dels regidors que tindrà la corporació municipal la pròxima legislatura, més una suplent. I si finalment es fa efectiva la renúncia dels quatre membres de la llista es quedarien només amb 14 noms, insuficients per presentar candidatura, ja que no està gaire clar que la  Junta Electoral deixi al partit incorporar gent nova.